National

Marian Godina sare in apararea jandarmului care a vrut sa amendeze o trupa de teatru stradala la Iasi

Publicat: 11 oct. 2016
1

O trupa de teatru a sustinut in spectacol in plina strada in Piata Unirii din Iasi. Piesa jucata poarta numele ‘Huooooo!!!’ si e o comedie galagioasa, cu o protestatara si un jandarm.

Spre finalul piesei, in Piata Unirii au venit si adevaratii jandarmi, intrigati de zgomotul pe care il faceau actorii. Mai mult, au decis sa-l amendeze pe personajul-jandarm din cauza replicilor sale din piesa, dar si din cauza larmei pe care a facut-o.

Interventia acestora a fost aspru criticata de catre cei prezenti, dar si de cei care au vazut imagini pe retelele de socializare. Polistul Marian Godina insa a intervenit pe pagina personala de Facebook si a luat apararea jandarmirilor, care, conform acestuia, nu faceau decat sa isi faca meseria si ca au actionat si s-au purtat foarte bine.

„Niste actori au jucat in public, in Piata Unirii din Iasi, o piesa de teatru in care au folosit cuvinte obscene. Mai exact, cel care injura si isi baga organul p-acolo, era un actor care interpreta un rol si, teoretic, injuraturile lui nu lezau pe nimeni. Cu toate astea, au existat persoane care au comentat la acest video si care au spus ca au fost prezenti acolo cu copii si au fost nevoiti sa paraseasca zona, fiind indignati de folosirea unui astfel de limbaj in public. Eu, unul, cand voi avea un copil, il voi invata ca nu e frumos sa injure, insa nu voi incerca sa il feresc sa le auda. Oricum, e de ajuns sa iasa din scara blocului si va descoperi deja scris mare pe un gard cuvantul ala cu p. Ca sa nu ma indepartez de la subiect, revenim la sceneta de teatru. Dupa incheierea acesteia, un jandarm a venit sa legitimeze actorii. SA II LEGITIMEZE! Adica sa le noteze datele de stare civila, pentru a sti si el cine au fost actorii aia cu limbajul ala de periferie, greu de suportat de unii mai sensibili. Nu de alta, dar poate il intreba si pe el careva pe urma, posibil ca cineva sa faca o reclamatie ca a trecut cu copilul prin Piata Unirii din Iasi si cand a ajuns acasa a inceput copilul sa injure ca birjarii din cauza actorilor. Vorba aia…”o fi zis copilul ceva, o fi injurat”. :))

Legitimarea aia ar fi afectat vreo 2 minute din timpul actorilor si cam atat. In schimb, a iesit un filmulet de cateva minute in care ni se citeste din Constitutie, jandarmul ne explica cum e reglementat actul fundamental, un actor ne spune ca pe scena poate face ce vrea el, chiar „sa umble-n p*** goala.” Un fel de circ, o noua sceneta de teatru, dar una tare proasta, cu scenariu slab. Punctul culminant il reprezinta doamna Cristina care la un moment dat nu isi mai poate stapani furia si ii spune jandarmului ca il scuipa in fata, si i-o spune chiar urat „te scuip, ba, te scuip in fata”. Bine…acum si eu deviez, cum i-ai putea spune cuiva pe un ton frumos ca il scuipi in fata? :))

Consider ca, desi imi e coleg de minister, sunt obiectiv daca spun ca jandarmul a fost singurul de acolo care a vorbit politicos si a incercat pe cat posibil sa explice ceea ce face, asa cum a putut el, un jandarm fara doctorat, implicit asupra caruia nu exista suspiciuni de plagiat. Din pacate, aceiasi actori carora nu li se pare nimic ofensator sa injure intr-o piata publica intr-o sceneta de teatru, li se pare revoltator sa li se ceara sa isi decline identitatea, desi ar fi durat cam 2 minute si nimeni nu s-ar fi enervat.

Tot raul spre bine insa. Pe mine, unul, m-au facut sa imi doresc sa le vad piesa de teatru si sunt convins ca o sa-mi placa, mai ales ca eu nu-s sensibil deloc la injuraturi si sunt chiar deschis la noutati de genul asta. Le doresc mult succes si sper sa realizeze ca acel jandarm nu avea nimic personal cu ei, ci doar isi facea treaba si o facea dintr-o postura incomoda, inconjurat de camere de filmat si de oameni care il priveau ca pe un dusman.

El nu isi juca un rol, isi facea doar meseria.

P.S. Daca veniti la Brasov, cu trupa de teatru, voi veni la spectacol, iar daca voi putea sa va ajut cu promovarea, o voi face cu drag, dar fiti mai calmi! :)” a scrie Marian Godina.

Comentarii
  • Bine Godina! Da’ mai vezi care-i treaba cu acordurile gramaticale din Limba Romana!!!…
    „aceiasi actori carora nu li se pare nimic ofensator sa injure intr-o piata publica intr-o sceneta de teatru, li se pare revoltator sa li se ceara sa isi decline identitatea”
    Amenda!

  • lasati-ne cu „piesele voastre de teatru” moderne ciudatilor
    mergeti in zona la voi inapoi ca aveti mult succes acolo cu reprezentatiile de „genul” asta

Adauga un comentariu