Actualitate

Marian Neacşu, noul secretar general al Executivului Ciucă

Publicat: 07 dec. 2021
Marian Neacșu în timpul unei conferințe de presă
Tiberiu Horaţiu Gorun a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar general al Guvernului, iar în locul acestuia a venit Marian Neacșu

Marian Neacşu a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial.

Prin aceeaşi decizie, Tiberiu Horaţiu Gorun a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar general al Guvernului.

Marian Neacșu a fost deputat PSD în 2008-2016. Pentru că a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 6 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, după ce şi-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar, Neacșu nu a mai candidat pentru un mandat de parlamentar, însă și-a continuat activitatea politică ca secretar general PSD până în 2018 când a fost exclus din partid pe fondul conflictului cu Liviu Dragnea.

După ce a intrat în Pro România, în 2019 Marian Neacșu a fost numit de Parlament în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

PSD l-a propus pe Marian Neacșu. Marcel Ciolacu: „E atributul prim-ministrului”

În urmă cu câteva zile, preşedintele Partidului Social Democrat și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a menționat că îşi „asumă” propunerea ca Marian Neacşu să fie susţinut de partidul pe care îl conduce pentru funcţia de secretar general al Guvernului. Reamintim faptul că acesta a fost condamnat penal pentru că și-a angajat fiica la biroul parlamentar.

„Am făcut această propunere domnului Marian Neacşu şi nu e atributul meu, e atributul primului ministru, am adus la cunoştinţă primului ministru ce dorim să fie secretarul general”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară.

Interpelat ce părere are premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, despre propunere, liderul PSD a răspuns: „Nu are nicio părere… domnul Neacşu este un om care a avut performanţe, e un om serios”.

De asemenea, în ceea ce priveşte trecutul lui Marian Neacşu, condamnat, în luna februarie a anului 2016, la şase luni de închisoare cu suspendare, acuzaţia fiind de conflict de interese, pentru că şi-ar fi angajat fiica la biroul de parlamentar, Marcel Ciolacu a susţinut că acea condamnare „e depăşită juridic”.

„Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu, de ţară. Ca să dau un exemplu. Hai să înţelegem, domnul Neacşu nu a furat nimic! Domnul Neacşu, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un Consiliu de Administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva. Şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni, deci haideţi… Asta e corupţie? În acest moment, cred că lucrurile sunt foarte clare! Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese… e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!”, a adăugat la acel moment preşedintele PSD.

Adauga un comentariu