Local

Maricel Popa a forțat Consiliul Județean Iași! PNL a făcut blat cu PSD pentru un drum județean. Consilierul Romeo Vatră a parafat înțelegerea! Șeful CJ își asfaltează drumul din fața fermei

Publicat: 01 sept. 2020
Maricel Popa a forțat Consiliul Județean Iași, iar liberalii au făcut blatul săptămânii
Maricel Popa a forțat Consiliul Județean Iași

Maricel Popa a forțat Consiliul Județean Iași. PNL a făcut un blat de zile mari cu PSD. După ce s-au opus proiectelor ce vizau asfaltările din județ, considerate acțiuni electorale, liberalii au condiționat votul. Au obținut 10 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor dintr-o localitate liberală

Maricel Popa a forțat Consiliul Județean Iași. În cursul zilei de ieri, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, a convocat plenul într-o nouă ședință. La ora 13:00, doar 16 consilieri județeni au fost prezenți în sală. Însă, pentru ca ședința să fie statutară, era nevoie de 19 consilieri. Maricel Popa a acuzat că din cauza PNL și PMP ședința nu s-a putut desfășura. Într-un final, ședința de Consiliu a fost convocată din nou, pentru ora 16:00, cu desfășurare în mediul on-line. De data asta s-a întrunit cvorumul legal. Însă, consilierii din opoziție nu au fost de acord cu ordinea de zi propusă de executiv, considerând că Maricel Popa vrea să-și facă campanie electorală, neexistând proiecte care să necesite aprobare imediată. Consilierii au fost amenințați de Maricel Popa că vor deconta electoral dacă nu vor vota proiectele de interes public.

Maricel Popa își asfaltează drumul din fața fermei după ce s-a înțeles cu grupul PNL

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi viza modernizarea drumului județean DJ 249 D: intersecție DJ 249 E – Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești – intersecție DJ 244 F (km 7+660 – 36+329). Valoarea lucrărilor este de circa 20 de milioane de euro, cu implementare pe parcursul mai multor ani. Pentru 2020, alocarea este de 4,1 milioane de euro. De fapt, șoseaua trece prin fața fermei lui Popa din satul Macărești. Consilierii județeni din opoziție s-au opus proiectului, dar în final au votat cum a vrut Maricel Popa. Asta după ce a fost inclus un amendament pentru suplimentarea sumelor cu 10 milioane de lei. Amendamentul a fost introdus chiar de PNL, prin consilierul Romeo Vatră. Banii ar urma să fie alocați localității Românești, zonă controlată de liberali.

Maricel Popa a forțat Consiliul Județean Iași și a trecut centura ușoară de ocolire a municipiului

Consilierii nu au fost de acord cu primul proiect, cel pentru înființarea centurii ușoare de ocolire a municipiului. Maricel Popa a precizat că expiră termenul pentru depunerea proiectului privind obținerea finanțării europene. Până la urmă, proiectul de hotărâre a fost aprobat. Investiția este estimată la 45 de milioane de euro. Consilierii au ironizat proiectul lui Maricel Popa, arătând că înființarea centurii înseamnă doar asfaltarea rutelor ocolitoare. Maricel Popa s-a apărat spunând că vor fi și zone unde drumurile vor fi lărgite.

Au trecut și proiectele pentru înființarea spitalului mobil de la Lețcani

Până la urmă, consilierii județeni au votat și proiectele ce țin de înființarea spitalului mobil de la Lețcani pentru pacienții infectați cu COVID-19. Este vorba de aprobarea cheltuielilor auxiliare sau schimbarea denumirii oficiale a spitalului în „Spital Mobil/Modular din containere de logistică medicală (250 paturi) pentru diagnostic și tratament pentru combaterea răspândirii COVID-19 la nivelul Regiunii Nord-Est”. Nu în ultimul rând, a fost votată și organigrama noului spital. În cursul zilei de ieri, Maricel Popa a promis că, odată cu aprobarea proiectelor de hotărâre, în termen de 10 zile, spitalul ar putea fi pus în funcțiune.

Comentarii
Adauga un comentariu