Eveniment-Social

Maricel Popa, presedintele PSD Iasi, la BZI LIVE: „Suntem campioni la investitii guvernamentale. Proiecte de peste 700 de milioane de euro, in toate localitatile”

Publicat: 17 mai 2019

@ Proiecte de sute de milioane de euro, realizate in ultimii ani in judetul Iasi @ Maricel Popa, presedintele organizatiei judetene a PSD Iasi, a prezentat in direct in studioul BZI LIVE, o situatie a proiectelor derulate in localitatile din judet in perioada guvernarii social- democrate @ Liderul filialei PSD a aratat cum s-au derulat aceste investitii de sute de milioane de euro si care sunt obiectivele de viitor @ Emisiunea integrala poate fi urmarita accesand acest link: https://www.facebook.com/cotidianul.bzi/videos/1100971826770006/UzpfSTEwMDAwNjM4OTI2MDA5MjoyMjg2NDg2Mzg4MjQwOTgx/

Judetul Iasi se numara printre putinele din tara in care au fost investite in ultimii ani sume consistente pentru demararea unor investitii majore. Maricel Popa, presedintele organizatiei judetene a PSD Iasi, a explicat in direct, in studioul BZI LIVE, cum au decurs proiectele in localitatile din judet, ce bani au intrat prin Programul National de Dezvoltare Locala, prin programele europene, dar si de la bugetul local in comunitatile iesene si in ce studiu se afla toate aceste obiective.

Liderul filialei iesene a formatiunii de guvernamant a detaliat proiectele demarate in ceea ce priveste drumurile judetene, unitatile sanitare, investitii in programe pentru tineri, dar si alte proiecte. "In Iasi am reusit sa aducem peste 700 de milioane de euro din fonduri guvernamentale. Sunt si foarte multe proiecte noi. Am adus trei scanere noi pentru spitalele iesene, am trecut la modernizarea a sute kilometri de drumuri judetene. Una din prioritatile mele a fost infrastructura pe sanatate. As continua cu cea pe invatamant, pe drumuri, apa si canal. Consiliul Judetean are in subordine sase spitale. Avem in plan o modernizare completa, le-am innobilat si vor arata altfel. Mai este mult de munca, dar sper ca in doi-trei ani aceste spitale sa arate cu totul altfel", a mentionat Maricel Popa, presedintele organizatiei judetene PSD Iasi si al Consiliului Judetean.

Pe langa toate aceste aspecte, liderul organizatiei PSD Iasi a mai facut o serie de referiri si la noile proiecte pe care le are in derulare. "Trebuie sa mergem mai deoparte si sa construim pentru Iasi. Sunt polemici ca nu s-au adus investitii. In spatele nostru sunt peste 700 de milioane de euro pana acum. Am obtinut al doilea buget pe Romania, iar asta uita toata lumea. La Iasi sunt peste 220 de obiective numai in ultimii doi ani. Recent am inaugurat gradinite in localitatile judetului, in zonele cu multi copii. Am adus foarte multe proiecte. Din 2015 Guvenrul PSD a adus la Iasi 720 de milioane de euro pentru modernizarea obiectivelor scolare si a drumurilor. Nu este comuna uitata prin PNDL. As aduce in atentie proiectul de la Aeroportul Iasi. A luat o penalizare de 25 la suta, bani care nu au mai fost decontati. Din acesti bani puteam face niste drumuri, dar procedurile nu au fost respectate de cei care au fost acolo", a adaugat Maricel Popa.

Liderul PSD Iasi a adus in atentie si proiectul legat de reabilitarea drumurilor de pe axa 1 Iasi- Suceava, de peste 70 de milioane de euro. Acest obiectiv a fost deja urcat pe sistemul de achizitii publice. Maricel Popa a aratat si modul cum a fost derulata aceasta licitatie mamut, procedurile care au stat la baza acesteia si cum se vor derula lucrurile. "Toate hartiile trebuie facute la timp. Ne convine cand luam bani de la Uniunea Europeana. Bodea minte cu nerusinare cand spune cum a luat banii de la UE. Nu ii poti lua peste noapte, ci munca este una foarte lunga si grea", a adaugat Maricel Popa. Emisiunea integrala poate fi urmarita accesand acest link: https://www.facebook.com/cotidianul.bzi/videos/1100971826770006/UzpfSTEwMDAwNjM4OTI2MDA5MjoyMjg2NDg2Mzg4MjQwOTgx/

Comentarii
Adauga un comentariu