Cancan

Marina Voica are doar pensie de urmaș. Cât încasează lunar după o viață petrecută pe scenă

Publicat: 23 aug. 2021
Marina Voica pensie
Marina Voica o duce bine din punct de vedere financiar datorită pensiei de urmaș și a indemnizației de merit

Îndrăgita interpretă Marina Voica nu primește pensie pentru întreaga ei carieră artistică așa cum s-ar fi crezut. Cu toate acestea, veniturile ei însumează o indemnizație de merit din partea Ministerului Culturii dar și o pensie de urmaș. Așadar, din punct de vedere financiar, s-ar putea spune că artista cu origini rusești o duce foarte bine.

Fără doar și poate, Marina Voica este unul dintre cele mai mari nume ale muzicii românești. Cântăreața de origine rusă, care va împlini o frumoasă vârstă pe 3 septembrie, dar nu primește pensie de la stat pentru activitatea prestată pe scenele românești. Și totuși, după spusele ei, interpreta este mulțumită cu banii pe care îi încasează lună de lună. Dar iată care este venitul artistei și de unde provine.

Marina Voica are pensie de urmaș

Celebra și talentata Marina Voica nu primește pensie pentru munca depusă pe scenele românești. Cu toate acestea, cântăreața încasează lunar o pensie de urmaș, dar și indemnizație de merit. Pentru mulți ani, Marina Voica a trăit alături de Viorel Teodorescu, un medic cardiolog de excepție. Din nefericire aceasta a decedat în urmă cu mai mulți ani, iar Marina Voica primește lunar o pensie de urmaș în valoare de aproximativ 1900 de lei.

Pe lângă pensia de urmaș, celebra artistă primește în fiecare lună o indemnizație de merit de la Ministerul Culturii. Conform legislației în vigoare, indemnizația de merit reprezintă de trei ori valoarea salariului minim brut pe țară, așadar peste 7000 de lei. Pe deasupra această indemnizație este neimpozabilă. La un calcul simplu, venitul artistei ajunge undeva la 9000 de lei pe lună.

„Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș (după moartea soțului său). Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit, datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială”, declara Marina Voica.

Artista nu a putut să aibă copii

Chiar dacă a bucurat multe inimi cu muzica și prezența ei, artista nu a putut să aibă copii. Din cauza unor probleme cu inima, Marina Voica a primit interdicție de la medici să rămână însărcinată. Astfel, chiar dacă a avut parte în viața ei de povești de dragoste excepționale, ea nu a avut urmași cu niciun bărbat iubit. Mai mult, interpreta a aflat despre problema ei cardiacă încă din tinerețe. Astfel, ea a fost nevoită să renunțe și la sportul de performanță.

Jean Paler nu este la fel de norocos ca Marina Voica

Pe de altă parte, foarte mulți artiști se plâng că au pensii foarte mici. Un astfel de caz este cel al lui Jean Paler, care a dezvăluit recent despre momentele grele prin care a trecut. Mai mult, artistul a spus ce pensie primește din partea statului român, și anume mai puțin de 1000 de lei.Jean Paler a dezvăluit public că el de fapt o duce mai greu decât și-ar imagina unii și că adevărul este altul. Conform declarațiilor lui, acesta încasează lunar suma de doar 840 de lei.

„După 43 de ani de carieră, 840 de lei. Reușesc să-mi cumpăr cam trei sferturi din medicamentele de care am nevoie și fără de care nu pot să trăiesc”, a mai spus Jean Paler.

Comentarii
  • Ii admir pe artistii prezentati dar spre stiinta tuturor ei nu au contribuit la pensie decat dupa revolutie si cu putini bani. Au fost la viata lor in strainatate, la chefuri mari, iubiri etc. acum traiesc din amintiri sau din drepturi de autor.

  • Foarte bine punctat.Nimeni nu a prestat activitate culturala fără ca noi cei de rand sa nu achitam bani la concerte.Sa fie de învățătură și pentru cei tineri.

Adauga un comentariu