Actualitate

Marius Bodea, somat sa-si ceara scuze public pentru campania electorala denigratoare

Publicat: 27 mai 2016
1
In urma deciziei de astazi luata de membrii Biroului Electoral Judetean (BEJ), care au respins contestatia facuta de PNL Iasi in privinta distribuirii brosurilor denigratoare la adresa contracandidatului sau la Primaria Iasi, Mihai Chirica, reprezentantii PSD Iasi ii solicita lui Marius Bodea sa-si ceara scuze in mod public pentru modul in care a ales sa atraga voturile alegatorilor. Iata, mai jos, ce spun membrii PSD.
„Biroul Electoral Judetean Iasi a confirmat astazi, cu o majoritate covarsitoare, faptul ca fituicile denigratoare distribuite de Marius Bodea in campania electorala sunt ilegale si trebuie retrase din oras. Cu un singur vot pentru (al reprezentantului PNL), cei 13 membri au Biroul Electoral Judetean au decis sa respinga contestatia facuta de liberali, astfel incat hotararea de marti, 24 mai, a Biroului Electoral Municipal Iasi ramane definitiva. Decizia Biroului Electoral Judetean demonstreaza, inca o data, caracterul atat deplorabil, cat si ilegal al campaniei PNL si il obliga pe Marius Bodea la cateva gesturi obligatorii pentru a restabili o minima moralitate a acestei campanii. Marius Bodea trebuie sa isi asume consecintele juridice si, de aici, cele financiare ale campaniei ilegale pe care a coordonat-o. In conditiile in care Marius Bodea si-a asumat campania murdara, iar materialele electorale sunt decontate din bani publici, candidatul PNL trebuie sa plateasca din banii proprii fituicile defaimatoare si sa justifice provenienta acestor fonduri. Indiferent de simpatiile si orientarile lor politice, iesenii nu trebuie sa achite, din banii lor, derapajele imorale si ilegale ale unui candidat sau altul!
Marius Bodea trebuie sa retraga urgent din oras toate materiale aruncate pe strada sau prin scarile de bloc, pe presuri sau prin cutiile postale, iar sacii de pliante otravite inca nedistribuite si care se afla in sediul din Podu Ros trebuie urgent distruse, sub supravegherea Politiei. De asemenea, Marius Bodea trebuie sa isi asume consecinte juridice ale faptului ca, incalcand flagrant legea, echipa sa a continuat sa distribuie fituici mizerabile si dupa decizia de marti, 24 mai, a Biroului Electoral Municipal, in conditiile in care deciziile acestui organism devin obligatorii din momentul afisarii. Nu in cele din urma, daca mai are vreun dram de demnitate, Marius Bodea trebuie sa isi prezinte scuze in mod oficial si public. Marius Bodea trebuie sa isi ceara iertare tinerilor, multi dintre ei minori, pe care i-a platit la negru ca sa incalce legea, distribuind in oras materiale murdare si ilegale. Candidatul PNL trebuie sa isi ceara scuze parintilor, familiilor si prietenilor acestor tineri pe care, cu buna stiinta, i-a pus in situatia de a da declaratii in fata fortelor de ordine.
Marius Bodea trebuie isi ceara scuze nu numai de la candidatii PSD, ci de la toti politicienii inscrisi in aceasta campanie electorala, intrucat este singurul care a dus competitia politica in zona imunda a calomniei. Decizia de astazi a Biroului Electoral Judetean arata clar ca toate fortele politice reprezentate in Iasi au inteles sa se delimiteze de maniera bolsevica de a face campanie a candidatului PNL. Este rusinos ca tocmai reprezentantul unui partid istoric a inteles sa faca o campanie de o maniera dezavuata de intreaga clasa politica locala. Marius Bodea trebuie sa isi ceara scuze de la propriii colegi din PNL pe care, prin actiunile sale reprobabile si ilegale, i-a tarat intr-o campanie murdara pe care nu au girat-o, dar trebuie sa si-o asume. Multi membri onorabili au PNL Iasi ne-au transmis ca, in particular, se disociaza de faptele candidatului lor, cu atat mai mult cu cat Marius Bodea, cotat acum cu o intentie de vot cu circa 10 procente sub cea a partidului, afecteaza sansele intregii echipe.
Marius Bodea trebuie isi prezinte scuzele fata de toate persoanele pe care, desi acestea nu sunt agrenate politic si nu au mize electorale, le-a jignit in materialele mizerabile executate de asa-zisi ziaristi cu reputatie dubioasa si platiti din surse obscure. Dar, cel mai important, Marius Bodea trebuie sa isi ceara iertare in fata tuturor iesenilor, a caror opinie a incercat zadarnic sa o manipuleze printr-o campanie electorala bazata pe minciuni si calomnii, demonstrate, inca o data, ca ilegale. In lipsa acestor gesturi obligatorii de minim bun simt, Marius Bodea ramane un personaj penibil si nefrecventabil, ceea ce explica, printre altele, si faptul ca mai toti candidatii onorabili refuza sa participe alaturi de acesta la dezbateri electorale sau la alte actiuni publice”, se arata in comunicatul oficial al PSD Iasi.
Comentarii
 • La sediul PSD de pe Ştefan cel Mare toată ******* partidului în frunte cu mândru interimar îl aşteaptă pe Bodea să-şi prezinte scuzele. reporterii ziarului de casă BZi cu camerele pe uşă, să surprindă fiecare moment, La un moment dat bagă Bodea capul pe uşă şi întreabă precipitat:
  – Aici e sediul PNL sau am urcat mai sus?
  – Nu e aici, ai urcat prea mult, răspunde repede interimarul
  – Ei, atunci vă rog să mă scuzaţi !
  Şi pleacă.

  • interesant, ăştia cenzurează orice cuvânt care duce cu gândul la fleur, flower … gen vestitorul primăverii, ocrotitorul ziarului. Băi fraţilor, mai umblaţi la motoraş, că n-am zis plua ….

Adauga un comentariu