Actualitate

Marius Budăi a preluat mandatul de la fostul ministru al Muncii. Raluca Turcan, despre pensii: „Când într-un cont nu sunt bani, atunci înseamnă că nu sunt bani”

Publicat: 26 nov. 2021
Raluca Turcan îmbrăcată în albastru
Raluca Turcan a făcut declarații de presă după ce a predat mandatul noului ministru al Muncii, Marius Budăi

Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a predat astăzi, 26 noiembrie 2021, mandatul lui Marius Budăi. Aceasta a avut o scurtă declaraţie de presă unde a arătat faptul că nu sunt bani în contul de pensii. Aceştia vor fi alocați tocmai după rectificarea bugetară care va fi efectuată, vineri, de către Guvernul Ciucă.

”Realitatea este că atunci când într-un cont nu sunt bani, atunci înseamnă că nu sunt bani. Ziua de astăzi va dovedi că este adevărat ceea ce am spus. Faptul că se vor transfera bani de la bugetul de stat către bugetul de pensii, asta înseamnă că în acel cont nu erau bani”, a spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan şi-a lăudat programul de guvernare în momentul predării mandatului

Fostul ministru al Muncii Raluca Turcan şi-a lăudat programul de guvernare pe care l-a avut şi a transmis vineri, 26 noiembrie 2021, la predarea mandatului, că este un lucru benefic că pensiile vor fi indexate de la 1 ianuarie 2022.

„Aș vrea să le transmit că este un minister cu o uriașă provocare, cu foarte multe proiecte demarate și în același timp cu multe proiecte care urmează să fie finalizate. Este un lucru bun că în programul de guvernare sunt introduse măsuri sociale, și anume indexarea pensiilor cu 10% și celelalte măsuri legate de compensarea creșterilor de prețuri. Dincolo de această percepție legată de majorări de pensii și de salarii (…) acest minister poate să conducă la crearea de locuri de muncă, la reforma asistenței sociale din România, la creșterea calității vieții, la echitatea în marile sisteme publice de pensii și de salarii.

Așadar, dincolo de aceste proiecte deja demarate, aș mai adăuga legea consumatorului vulnerabil, care trebuie urmărită foarte minuțios și construirea bugetului de stat pentru anul viitor. Bugetul de stat e o provocare și e bine că astăzi se realizează rectificarea bugetară pe care am așteptat-o cu inima la gură câteva săptămâni. Toate lucrurile pot să intre pe un făgaș normal în acest minister”, a spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan, despre aşteptările românilor

Se pare că Raluca Turcan a decis să înceteze războiul cu Florin Cîțu, asta după ce în urmă cu câteva zile l-a atacat dur făcându-l mincinos şi acuzându-l că ar juca banii de pensii la poker. De asemenea, fostul ministru al Muncii a afirmat că cetăţenii din România aşteaptă fapte şi rezultate de la noul Cabinet Ciucă şi nu mai doresc să audă replici tăioase.

„Românii aşteaptă rezultate, sunt atât de sătui de replici tăioase, de planuri conspirative. Avem un Guvern, avem un premier foarte serios şi responsabil şi cred că e timp acum să oferim rezultate”, a afirmat Turcan, întrebată când ar putea pleca Florin Cîţu de la conducerea PNL.

Raluca Turcan l-a atacat dur pe președintele Partidului Naţional Liberal, Florin Vasile Citu, după ce nu a mai primit un post de ministru și în Guvernul Ciucă.

„Președintele partidului a negociat doar pentru el” și „Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii”, a scris Turcan luni, 22 noiembrie, într-un document intrat în posesia presei, iar la final i-a cerut demisia lui Florin Cîțu din PNL. În replică, Florin Cîţu a afirmat marți, 23 noiembrie, că situația Ralucăi Turcan va fi tranșată în ședința Biroului Politic Național.

Marius Budăi este noul ministru al Muncii

Reamintim faptul că ieri, 25 noiembrie 2021, Guvernul Ciucă a fost învestit cu 318 voturi pentru. După ce au depus jurământul toți miniștrii Cabinetului, Marius Budăi a transmis că vârsta de pensionare nu va crește atât timp cât el va fi ministru al Muncii.

„Am preferat să venim împreună, să arătăm că Munca și Familia vor rămâne împreună, chiar dacă juridic vor fi separate. Vom lucra împreună. Este exclus să creștem vârsta de pensionare cât sunt eu ministru. Am explicat și într-o scrisoare către Comisia Europeană că noi în România prima dată trebuie să creștem speranța de viața”, a precizat ministrul.
Adauga un comentariu