National

Marius Budăi declară că peste 121.000 de români se află în sărăcie

Publicat: 30 mart. 2022
Marius Budăi
Marius Budăi a explicat care sunt obiectivele strategiei privind reducerea riscului de excluziune socială

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat astăzi pentru B1, că peste 121.000 de români se află în risc de sărăcie, conform evidențelor din ultimii doi ani.

„Pe ultimii doi ani sunt peste 121.000 de cetățeni români care au intrat în acest risc de sărăcie. Suntem foarte atenți la aceste cifre”, a spus ministrul pentru B1.

Marius Budăi a explicat care sunt obiectivele strategiei privind reducerea riscului de excluziune socială.

Peste 120.000 de români în risc de sărăcie

Conform ministrului Muncii, strategia în cauză are patru obiective strategice, printre care asigurarea unui trai decent și combaterea situației de sărăcie.

„Toată această strategie are patru obiective strategice: asigurarea unui trai decent și combaterea acestei situații de sărăcie, vorbim de modernizarea sistemului de protecție socială, de îmbunătățirea capacității de coordonare a unor astfel de măsuri, dar și de intervenții directe asupra principalelor cauze de transmitere a sărăciei”, a precizat Marius Budăi.

Coaliția poartă discuții pentru majorarea pensiilor

Marius Budăi a informat că la nivelul coaliției se poartă discuții în scopul majorării pensiilor și pentru cetățenii români, în general.

„În acest moment avem discuții în coaliție pentru a găsi cele mai bune soluții și căutăm soluții să vedem ce putem face în continuare pentru cetățenii români, pentru că eu aș apela un pic la memoria tuturor și aș adresa o întrebare retorică, dar cu o încărcătură foarte mare: ce s-ar fi întâmplat cu cei mai vulnerabili cetățeni români, dacă nu am fi impus acel pachet social la negocierea la preluarea guvernării.

Am prevăzut de atunci, noi, PSD, că se va întâmpla asta și a fost o linie roșie pentru noi dacă vom intra sau nu la guvernare dacă acel pachet social va fi sau nu acceptat. A fost acceptat, în luna ianuarie l-am îndeplinit în totaliate și suntem în discuții acum să vedem ce mai putem face, ținând cont de prețurile din energie și impactul măsurilor luate cu ordonanța pentru energie pe care o vom da în Guvern”, a transmis ministrul Muncii, Marius Budăi.
Adauga un comentariu