Actualitate

Marius Budăi, despre scumpirea produselor: „Speculanții trebuie pedepsiți! Românii nu pot fi călcați în picioare”

Publicat: 18 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marius Budăi despre scumpirea produselor Speculanții trebuie pedepsiți Românii nu pot fi călcați în picioare
Marius Budăi

Marius Budăi vine cu o solutie pentru speculanţii care profită de criza provocată de coronavirus pentru a face profituri, scumpind produsele, trebuie pedepsiţi.

„Speculanții trebuie pedepsiți! Românii nu pot fi călcați în picioare de comercianții care vor profit pe seama sănătății lor! Măsuri urgente!
Le solicit public guvernanților liberali să oprească specula pe spinarea cetățenilor!
Îi cer premierului Orban să ia măsuri dure și imediate pentru stoparea speculei!
În decretul privind starea de urgență nu apare nicio referire clară cu privire la sancționarea dură a speculei cu produse de strictă necesitate, alimentare sau medicale în contextul extinderii infectărilor cu coronavirus în toată țara.
Sunt trei soluții simple pe care le propun, care sunt la îndemâna Guvernului Orban și care trebuie puse în aplicare urgent:
1. Mercurialul prețurilor din comunitate – monitorizarea zilnică a prețurilor la alimentele de bază, a medicamentelor și echipamentelor medicale din fiecare județ!
2. Înăsprirea amenzilor și pedepselor pentru toți comercianții care încalcă legea și vor să se îmbogățească în plină criză sanitară și economică!
3. Plafonarea prețurilor la media ultimilor 3 luni la alimentele de bază și la medicamentele și echipamentele medicale pe toată perioada stării de urgență!
Dacă Guvernul nu e în stare și nu va face nimic decât să dea sfaturi și să arunce cu vorbe goale, PSD se va mobiliza și va prezenta online prin membrii săi din fiecare județ mercurialul prețurilor din fiecare localitate.
Dacă PNL nu ia măsuri împotriva speculanților, PSD va susține în Parlament măsuri dure împotriva comercianților care încalcă legea și vor să se îmbogățească pe spinarea cetățenilor!
Dacă guvernanții liberali continuă să nu îi bage în seamă pe români și continuă să le spună că totul va fi bine și doar îi bate pe umăr, eu și colegii mei de la PSD vom vota o lege pentru plafonarea prețurilor la alimente, medicamente și produse necesare cetățenilor în această perioadă de criză!”, spune Marius Budăi

Adauga un comentariu