National

Marius Humelnicu, candidatul social-democrat propus la Ministerul Economiei renunță la funcție din motive personale. Cine îi va lua locul – UPDATE

Publicat: 23 nov. 2021
sigla PSD
Deputatul PSD a mulțumit colegilor filialei Galați pentru nominalizarea făcută privind funcția de ministrul al Economiei

Marți, 23 noiembrie 2021, senatorul social-democrat Marius Humelnicu a anunțat faptul că va renunța la nominalizarea privind funcția de ministru al Economiei.

Motivele invocate de acestea nu au fost foarte clare, spunând că sunt personale.

UPDATE 17:06: Sorin Grindeanu ales noul vicepremier al României a transmis faptul că Marius Humelnicu va fi înlocuit de Florin Spătaru la ministerul Economiei.

Candidatul nominalizat la funcția de ministrul al Economiei s-a retras

Candidatul la funcția de ministrul al Economiei, deputatul Partidului Social Democrat, Marius Humelnicu a decis să renunțe la această nominalizare, invocând motive persoanale.

Acesta a transmis un mesaj colegilor din PSD Galați, în care i-a anunțat de decizia luată.

„Am decis să renunț la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei din motive personale și să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament. Vreau să le mulțumesc colegilor mei din organizația PSD Galați pentru onoarea de a mă propune în funcția de ministru al Economiei și colegilor mei din partid”, a declarat Humelnicu.

PSD, probleme privind numele pentru funcția de vicepremier

O altă problemă cu care se confruntă PSD privind Guvernul Ciucă,  este faptul că pentru funcția de vicepremier încă nu este clar ci o va ocupa. Referitor la acest lucru, șeful PSD, Marcel Ciolacu a declarat ieri, 22 noiembrie 2021, faptul că acesta va fi un vicepremier cu portofoliu.

„În vechea coaliţie funcţiile de vicepremier au fost ocupate de către preşedinţii de partide, fără portofoliu, ca să fie cu toţii. PNL a dat prim-ministrul prin preşedintele Florin Cîţu, domnul Kelemen Hunor, vicepremier, domnul Dan Barna, vicepremier. De aceea, mi-am permis să cer colegilor mei acest vot, deoarece acea funcţie, dacă ar fi fost într-o normalitate, ar fi revenit preşedintelui partidului, dacă nu ar fi fost prim-ministru. Am cerut acest lucru, ca astăzi, prin discuţii individuale cu mai mulţi dintre colegi să iau hotărârea cea mai bună. Astăzi voi lua hotărârea, împreună cu colegii mei o să mă sfătuiesc, până mâine dimineaţă se va şti acest lucru. Cu certitudine, va fi un vicepremier cu portofoliu”, afirma, luni, Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Politic Naţional al PSD.

„Când o să decid, vă anunț”, a mai declarat acesta, referitor la momentul în care se va decide numele vicepremierului.

Lista ministrilor din Guvernul Ciucă din partea PSD

Aceasta este lista oficială din partea psd, cu care premierul va merge joi în Parlament pentru a primi votul de încredere. În cadrul negocierilor, PSD a primit 10 ministere în timp ce PNL doar 8 plus funcția de premier. Din lista aceasta, ministrul Economiei s-a retras.

  • Sorin Grindeanu – vicepremier și ministru al Transporturilor
  • Marian Neacșu – secretar general al Guvernului
  • Adrian Câciu – Finanțe
  • Alexandru Rafila – Sănătate
  • Vasile Dâncu – Apărare
  • Marius Budăi – Muncă
  • Gabriela Firea – Familie și Tineret
  • Marius Humelnicu – Economie
  • Lucian Romașcanu – Cultură
  • Adrian Chesnoiu – Agricultură
Adauga un comentariu