National

Marius Iacob, procuror-sef adjunct al DNA: „La Directia Nationala Anticoruptie sunt inregistrate aproximativ 300 de dosare in care sunt cercetati magistrati”

Publicat: 27 iul. 2018
1

Marius Iacob, procurorsef adjunct al DNA, sustine, in proiectul de management depus la Ministerul Justitiei, ca la Directia Nationala Anticoruptie sunt inregistrate aproximativ 300 de dosare in care sunt cercetati magistrati, dosare ce trebuie inainte noii sectii care va fi infiintata in cadrul Parchetului General, potrivit Agerpres.

"Infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie duce la modificarea competentei DNA cu privire la persoanele care detin calitatea de judecator sau procuror. Legea nr. 207/2018 prevede si obligatia Directiei Nationale Anticoruptie de a inainta cauzele in care sunt cercetati magistrati, la momentul in care sectia devine operationala. In prezent, la Directia Nationala Anticoruptie sunt inregistrate aproximativ 300 de cauze care se afla in aceasta situatie", se precizeaza in proiectul de management al lui Marius Iacob, publicat pe site-ul MJ.

Vezi si: Un important lider PSD reactioneaza la decizia lui Tudorel Toader: ''O decizie profesionista''

Iacob considera ca trebuie modificat urgent regulamentul de ordine interioara al DNA, intrucat Serviciul pentru combaterea infractiunilor in justitie trebuie desfiintat.

Legea 207/2018 prevede infiintarea in cadrul Parchetului General a unei Sectii pentru investigarea infractiunilor din justitie, care are competenta exclusiva de a efectua urmarirea penala pentru infractiunile savarsite de judecatori si procurori, inclusiv judecatorii si procurorii militari si cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Adauga un comentariu