Local

Marius Ostaficiuc, preşedintele ATOP Iaşi, cere întreruperea programului de transport persoane: „O măsură dură, dar necesară în situaţii de urgenţă”

Publicat: 17 mart. 2020

Marius Ostaficiuc, preşedintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică, cere întreruperea programului de transport persoane. Această decizie este considerată dură, însă este necesară în acest de situații de urgență.

”Sunteți de părere că ar trebui întrerupt transportul public interjudețean de persoane? Este o măsură dură, dar poate fi necesara in situatii de urgenta. Fundamentarea acestei măsuri vine tocmai din recomandarea președintelui României și a comitetului national pentru situații de urgență privind reducerea mobilitatii .

Traversăm o perioadă extrem de dificilă, provocată de pandemia de coronavirus. Întreaga lume a fost pe deplin afectată, iar de acest lucru nu a scăpat nici țara noastră. Trecem printr-o perioadă extrem de grea şi avem nevoie de măsuri concrete pentru a stopa efectele răspândirii virusului.

Am avut astăzi o şedință a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), for pe care îl reprezint în calitate de președinte, întâlnire în care am analizat şi alte aspecte care pot duce la stoparea acestui fenomen. Una din măsurile analizate ține de întreruperea curselor de transport persoane inter şi intra județean.

Numai în județul Iași sunt zeci de astfel de curse între localități, iar o astfel de decizie merita sa fie pusă în discuția autorităților. Vorbim şi de cursele între județe, de asemenea rute mereu aglomerate ce pot reprezenta un pericol în această perioadă. Situația în care ne aflăm impune măsuri drastice şi este cazul să prevenim răspândirea virusului.

Este din păcate un fenomen aflat în plină expansiune şi este de datoria noastră să luăm măsuri de a ne proteja.

Cadrele medicale, forțele de ordine , pompierii, autoritățile, se luptă pentru limitarea efectelor răspândirii virusului. Noi toți trebuie să avem grijă, să ne gândim la cei din jur şi să impunem măsurile necesare în astfel de timpuri.

Recomandarea întreruperii programului de transport persoane va fi expus prefectului județului Iași pentru a aduce la cunoștință autorităților centrale in ședințele operative și a legifera prin ordin acest lucru. La nivelul ATOP au mai fost discutate şi alte măsuri pe această temă, venind si propunerea de a aloca fonduri necesare achiziției de materiale de protecție pentru personalul ISU si structurilor de ordine publică.

Covid-19 este o pandemie care a afectat pe deplin tot ceea ce înseamnă viața normală, iar datoria noastră este să avem grijă de cei din jur.”, a transmis Marius Ostaficiuc, președintele Organizației PSD Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu