Local

Marius Ostaficiuc, președintele Organizației Municipale Iași al PSD și candidat la Camera Deputaților: „Soluțiile PSD pentru scoaterea României din marasmul social în care a fost adusă de o guvernare liberală incompetentă”

Publicat: 18 nov. 2020
Marius Ostaficiuc
Marius Ostaficiuc

Marius Ostaficiuc, președintele Organizației Municipale Iași al PSD și candidat la Camera Deputaților a făcut un rechizitoriu dur actualului Guvern liberal. Vin în fața dumneavoastră pentru a vă prezenta soluțiile PSD pentru scoaterea României din marasmul social în care a fost adusă de o guvernare liberală incompetentă în contextul unei pandemii pe care nu e capabilă să o gestioneze!

Lipsa unui program economic coerent prin care să se răspundă provocărilor ridicate de criza COVID a făcut ca țara noastră să se confrunte astăzi cu o veritabilă criză socială ce afectează milioane de români. În lipsa unui sprijin eficient al statului, firmele românești au fost aduse în situația de a închide contractele de muncă a peste 800.000 de angajați și să reducă salariile în cazul multor altora. Scăderea bruscă a veniturilor, atât în cazul noilor șomeri, cât și a angajaților rămași a provocat o reacție în lanț, fiind grav afectate mai ales familiile cu mulți copii și cele având vârstnici sau persoane cu handicap în întreținere. Aceasta este marea problemă de azi, iar soluțiile propuse PSD sunt de natură să asigure o rezolvare pe termen lung.

În domeniul social, principalele noastre ținte sunt recuperarea celor 800.000 de șomeri nou-apăruți și creșterea veniturilor salariale, astfel încât numărul românilor ce câștigă peste 1.000 euro lunar să crească cu cel puțin o jumătate de milion. Totodată, vizăm creșterea puterii de cumpărare a salariului minim cu cel puțin 37%, ca și majorarea alocațiilor și altor tipuri de prestații financiare, astfel încât numărul persoanelor confruntate cu sărăcia să scadă cu 1,5 milioane. Pentru aceasta, sunt necesare atât măsuri dedicate firmelor, cât și proiecte orientate spre cetățean.

Programul „Scut pentru România” vizează stimularea firmelor să creeze și să mențină locuri de muncă, cu precădere în zonele afectate de un șomaj ridicat și în care șomerii sunt fie tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, fie persoane peste 55 de ani. Pentru aceasta, se vor acorda ajutoare de până la 100.000 de euro prin compensarea cheltuielilor cu înființarea locurilor de muncă, vouchere de aceeași valoare pentru calificarea angajaților, ca și prime de ocupare de 600 de euro, timp de un an, împărțite în mod egal între angajat și angajator. Prin alte programe, dedicate diverselor categorii profesionale se vor acorda prime de acomodare, se vor subvenționa cursuri de agronomie, agricultură și meșteșuguri, cursurile la școala de șoferi sau finalizarea cursurilor profesionale și se vor acorda granturi pentru înființarea de întreprinderi sociale care să angajeze persoane din grupuri vulnerabile.

O atenție deosebită va fi acordată pregătirii tinerilor ucenici, prin folosirea experienței și cunoștințelor meseriașilor aflați în activitate. Prin programul „Mentorat cu seniori” se va acorda o primă de 50% din salariul minim, împărțită în mod egal între angajat și angajator, astfel încât lucrătorul vârstnic să-și poată dedica o parte a timpului de lucru pregătirii ucenicilor, fără ca firma la care lucrează să aibă de suferit. Iar exemplele pot continua.

Doar PSD reprezintă siguranța unui trai mai bun pentru toți ieșenii! Pe 6 decembrie votați echipa social-democraților pentru Parlamentul României!

Comentarii
 • Mariusica, iar o smantanesti ca un amator. Mai bine ne-ai povesti care este sursa banilor cu care achiti tu materialele astea publicitare de tipul fumigene.

 • Eu doua intrebari am pentru PSD :

  1. Va continua traditia liberala de a risipi 2% din PIB pe armament depasit?
  Si F-16 si Patriot sunt uzate moral. Au fost prioiectate acum 50 de ani si nimic nu poate schimba asta. Nu inteleg de ce Orban&Iohannis le-au cumparat. Mai mult, F-16 este SH (!!!) de la portughezi.

  2. Va continua traditia liberala de a importa armament fara offset?
  Pentru cei care nu stiu:
  – Nastase a fixat prin lege un offset de minim 80% la cumpararea de armament. Adica, daca cumperi armament de 100 de dolari, cel care vinde fie va face investitii la tine in economie de 80 de dolari, fie iti va transfera tie 80% din productia armei.
  – Boc a micsorat offsetul. Ungureanu l-a micsorat si mai tare si a mai bagat o chichita prin care poate fi si eliminat.
  – Orban a cumparat F-16 SH fara offset, si a respins o oferta cu offset 100%.

 • Tu crezi că cineva citește căcaturile tale ? Eu vreau sa te întreb ceva…Ce ne facem cu cei 30 de ani de jaf generalizat făcut de PSD cat a fost la guvernare….ce ne facem cu aroganță,minciună și escrocheria dusă la nivel de guvernare… Ce ne facem cu banii împrumutați de voi cu niste costuri uriașe,bani care au mers în totalitate pe consum ,pe niste aiureli electorale,și jul c pe investiții că sa se poată și plăți înapoi??? Sperăm să nu atingeți pragul electoral și sa plecat în istoria neagră a poporului român…

 • Citind comentariile se-ntelege clar ca iar ai ratat cu atingerea destinatarilor vizati. Ai luat muita elegant ca de obicei. Mare tembel esti. Nici fata nu te-ajuta. Multa prosteala ai pe tine si duci lumea cu vorba si nu rezolvi nimic. Iti dau si eu la meclen.

Adauga un comentariu