Sport

Marius Șumudică este cel mai bun antrenor din campionatul Turciei! Chiar și adversarii îi recunosc valoarea

Publicat: 28 iul. 2020
Marius Șumudică este cel mai bun antrenor din campionatul Turciei.
Marius Șumudică este cel mai bun antrenor din campionatul Turciei.

Fostul arbitru Ahmet Cakar consideră că Marius Șumudică este cel mai bun antrenor din campionatul Turciei.  Marius Șumudică a terminat pe locul 8 cu Gaziantep în Turcia, primul an pe care noua echipă a orașului îl petrece în Super Lig. La prima vedere, clasarea la jumătatea clasamentului nu pare ceva extraordinar, dar performanța este mare dacă se ține cont de condiții.

De altfel, fostul arbitru Ahmet Cakar, devenit acum unul dintre specialiștii emisiunilor TV de profil din Turcia, consideră că Marius Șumudică este cel mai bun antrenor  din campionatul Turciei! Cakar îl alege pe român, deși el este cunoscut ca fiind genul de analist critic, mai ales când este vorba despre străini.

Ahmet Cakar: „Marius Șumudică este cel mai bun antrenor din campionatul nostru”

De altfel, pe vremea când Mircea Lucescu era seleționerul Turciei a avut mai multe reacții virulente, uneori depășind chiar bunul simț. „Vreți să știți care este cel mai bun antrenor? Cel mai bun din campionatul nostru este Șumudică! Șumudică este cel mai bun profesor de la noi”, a afirmat Cakar.
Numele lui Marius Șumudică a fost vehiculat în ultimul timp pentru banca lui Trabzon, echipă care a ratat titlul pe final. Echipa lui Șumi a fost singura din campionatul Turciei care nu a pierdut niciun meci de la revenirea pe gazon după suspendare! Au fost 8 jocuri dintre care s-au câștigat trei. Jumătate dintre partide s-au disputat pe teren propriu.

Gaziantep a câștigat în deplasare cu Malatyaspor în ultima etapă

Marius Șumudică mai are un an de contract cu Gaziantep, înțelegere prelungită încă de la jumătatea campionatului. Inițial semnase pe un sezon, dar conducerea i-a oferit prelungirea repede după ce a văzut că echipa construită de român și de staff-ul său are rezultate.
După promovare, lotul lui Gaziantep a fost schimbat radical.

„Doar portarul a rămas din echipa sezonului trecut. Dar anul viitor o să fie mai greu pentru că se schimbă regulile în Turcia. Vor mai putea fi înscriși doar 14 străini, iar eu am 17 acum. Pe trei dintre ei nu i-am mai folosit în ultimele etape, dar nu vor să plece, că au salarii bune. Iar eu am nevoie de doi, trei, patru jucători. Unii care cred că se adaptează stilului nostru și care să ne crească valoarea”, a declarat Șumudică.

Marius Șumudică a încheiat pe locul opt al campionatului din Turcia primul sezon pe banca tehnică a lui Gaziantep și recunoaște că există șanse să schimbe echipa.
Tehnicianul român a transmis că va avea nevoie de întăriri la nivelul lotului pentru a putea lupta, încă o dată, pentru un loc în prima jumătate a campionatului din Turcia. De asemenea, Marius Șumudică a dezvăluit că a avut oferte în ultima perioadă, dar, cel puțin deocamdată, nu a luat o decizie finală.

Marius Șumudică a vorbit despre viitorul său

„Sunt șanse 60% să rămân, cele 40% aparțin unor oferte, care apar tot timpul când ai rezultate. Au fost oferte și din Turcia, au fost și din Golf, dar eu vreau să rămân în Turcia. Dacă nu găsim resurse să aducem sânge proaspăt, cum am reușit în iarnă, e greu să continui. Dacă nu aducem 3-4 jucători, să punem unde avem nevoie, e greu. Am nevoie de anumiți jucători, pentru sistemul 3-5-2, pe care doar eu îl joc în Turcia”, a declarat Marius Șumudică.

Gaziantep, echipa lui Marius Șumudică, a traversat o formă remarcabilă după reluarea campionatului, înregistrând trei victorii și cinci remize în cele opt partide jucate. Tehnicianul român dezvăluie că pregătirea fizică a jucătorilor în perioada de pauză competițională a contat decisiv în clasarea pe locul opt la finalul sezonului, o performanță pentru o formație nou promovată.

„Locul opt înseamnă enorm și pentru bugetul clubului, orice victorie înseamnă 500.000 de euro de la Federație. E un an reușit. Mai am un an de contract, cred că e prima dată după perioada de la Astra când stau mai mult de un an la o echipă. Eu, când am venit după pauză, am pus mult accent să lucrez tactic, să lucrez faze fixe și să ofer prospețime jucătorilor, fără să încarc”, a mai spus Marius Șumudică.

 

Adauga un comentariu