Eveniment-Social

”Marjorie Prime”, productia recenta a Teatrului National Iasi – FOTO

Publicat: 03 iun. 2019

Marjorie Prime", productia recenta a Teatrului National Iasi, este invitata la cea de-a XVI-a editie a Festivalului de Teatru, eveniment care acum trei ani a fost reinventat tematic sub numele de BUZAU /IUBESTE/TEATRU. Spectacolul se joaca in sectiunea oficiala, pe 6 iunie, de la ora 19:00, la Teatrul „George Ciprian", organizatorul festivalului.
Sectiunea oficiala este dedicata spectacolelor care pun in scena cele mai frumoase povesti de dragoste din marea dramaturgie.
La Teatrul National Iasi, spectacolul poate fi vazut pe 13 iunie, la ora 18:00, la Sala Studio.

Marjorie Prime
de Jordan Harrison
Distributia:
Mihaela Arsenescu Werner
Doru Aftanasiu
Livia Iorga
Dumitru Georgescu
Regia: Radu Iacoban
Scenografia: Tudor Prodan

Foto: Odin Moise

 „Chiar daca textul vizeaza un viitor nu foarte indepartat, mijlocele scenice sunt foarte usor recognoscibile spectatorilor de teatru. Dialogul se vrea natural, realist, apropiat si imediat. E un teatru de poveste in care fundatia e cladita pe sufletul personajelor care activeaza in scena.
Actorii traseaza limitele universului construit de autor si incearca prin varietatea de stari subsumate situatiilor dramatice sa contina si sa directioneze spectatorii spre sentimente pe care uneori nu si le explica sau, mai important, pe care le-au uitat. Din acest motiv, nu e loc de artificiu sau falsitate in acest spectacol. Adevarul actorilor care construiesc povestea e acelasi cu adevarul publicului care asista ca un martor mut la fiintarea si mai apoi la finalul spectacolului. Asta, evident, nu inseamna ca finalul e acelasi pentru toata lumea. Fiecare spectator isi va lua cu el acasa propriul adevar si isi va trasa singur concluziile.  
Nu as indrazni sa spun ca Marjorie Prime apartine unui gen, deoarece vine din familia de dramaturgie anglo-americana care a explorat intens si valoros variatiuni multiple de expunere dramatica. Ai putea spune ca este o dramedie, dar ar suna prea pretentios.
Eu il denumesc un spectacol – viata. Cu alte cuvinte, o sa vedem o poveste stranie pe care, usor-usor, o vom intelege si care, speram noi, va emotiona. De ce? Pentru ca asta iti doresti cand vii la teatru." (Radu Iacoban)

 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit