Magazin

Mark Zuckerberg a anuntat o ancheta interna la Facebook, dupa ce a fost acuzat de cenzura

Publicat: 14 mai 2016
1

Mark Zuckerberg a anuntat ca o ancheta interna are loc la Facebook, dupa ce compania a fost acuzata in presa ca cenzureaza anumite stiri, in speta pe cele cu un „punct de vedere conservator”.

Ancheta are loc la o saptamana dupa aparitia acuzatiilor de cenzura in presa, informeaza BBC. Gizmodo a scris ca angajatii Facebook nu lasa unele stiri sa fie vizibile in sectiunea de noutati a retelei sociale, chiar daca acestea sunt citite si de interes. Mai mult, ar promova alte articole, care nu au multe vizualizari si care intereseaza pe mai putina lume.

Concret, Gizmodo sustine ca Facebook a afisat la vedere articole ale gigantilor din media, asa cum sunt CNN sau BBC, in defavoarea unor articole aparute pe site-uri de stiri mai mici, cu un unghi de abordare conservator.

Zuckerberg a declarat ca pana acum nu s-au gasit dovezi ca o astfel de acuzatie ar fi intemeiata. Acesta sustine ca Facebook ofera tuturor o platforma de a se impune, de a se face auzit.

„Luam foarte in serios acuzatiile si am deschis o ancheta, pentru a ne asigura ca echipele noastre asigura integritatea acestui produs (Facebook – n. red.) „, a declarat Mark Zuckerberg.

Acesta a mai spus ca daca vor fi gasite nereguli, acestea vor fi imediat corectate.

Adauga un comentariu