International

Mark Zuckerberg are probleme mari cu localnicii insulei pe care a cumpărat-o

Publicat: 04 mai 2021
Mark Zukerberg zâmbește larg, acesta este în timpul unei emisiuni
Mark Zukerberg și-a cumpărat noi parcele de pământ pe o Insulă din Hawai

Mark Zuckerberg, cofondatorul platformei de socializare Facebook, a plătit 53 de milioane de dolari pentru 8.000 de metri pătraţi de pe o insulă din Hawai, insula Kauai. Mark Zuckerberg, împreună cu soţia lui, Priscilla Chan, deţin în jur de 18.000 de metri pătraţi pe insula Kauai.

Pe noua bucată de pământ cumpărată se află şi o plajă publică care poartă numele de Lepeuli, iar Mark Zuckerberg nu o va folosi doar pentru el, ci le va permite şi oamenilor să o folosească. Cei doi au declarat că sunt foarte bucuroşi că pot contribui la conservarea insulei cu toate că au întâmpinat probleme cu localnicii de când au cumpărat prima bucată de pământ în 2014.

Unii cetăţeni de pe insula din Hawai au fost daţi în judecată

Mark Zuckerberg şi-a construit un zid în jurul proprietăţilor pentru că acestea să fie în siguranţă. În 2017 acesta a avut mai multe procese cu localnicii care îl acuzau că deţine parcele de pământ care ar fi cumpărate de CEO-ul Facebook.

„Familiile ajung să cheltuiască mai mult pentru reprezentanţii legali decât primesc în schimb. Imaginaţi-vă dacă sunteţi dintre aceste familii şi al șaselea cel mai bogat om din lume, cu cea mai bună echipă de avocaţi din lume, trimit o scrisoare şi îţi spun că o să-ţi cumpere terenul şi dacă puteţi ajunge la o înţelegere. Nu vei ajunge la un acord dacă nu ai şi tu avocaţi”, spunea Kaniela Ing, reprezentantul familiilor din Hawaii.

Mark Zuckerberg vrea să creeze o platformă de Instagram pentru copii

O scrisoare deschisă pentru Mark Zuckerberg, aceasta a fost semnată de peste 30 de asociaţii pentru protecţia copilului trimisă după ce BuzzFeed a dezvăluit schimbul de mesaje dintre vice-preşedintele Instagramului, Vishal Shah, cum că lucrează la o nouă versiune de instagram. Această nouă platformă a fi trebuit să le permită copiilor sub 13 ani să folosească Instagramul în siguranţă.

Conform semnatarilor scrisorii deschise, „lansarea unei noi versiuni a aplicației pentru copii nu e remediul potrivit” pentru versiunea curentă a Instagramului care ”nu e sigură pentru copiii sub 13 ani”, conform Euractiv Franța.

Şi un purtător de cuvânt a platformei Facebook a făcut o declaraţie.

”Momentan copiii sunt deja online pe rețelele de socializare, și vor să se conecteze cu familia și prietenii lor, să se distreze și să învețe. Vrem să îi ajutăm să facă asta într-un mediu sigur, potrivit vârstei lor, și să găsim soluții pentru a evita ca tinerii să mintă în privința vârstei pentru a-și putea face cont”, a declarat purtătorul de cuvânt Facebook.

Mark Zuckerberg este miliardar în dolari, dar a fost surprins purtând de mai multe ori acelaşi tricou

Cofondatorul platformei Facebook , Mark Zuckerberg, a fost surpirns purtând în mod repetat acelaşi tricou. Acesta a oferit o declaraţie în care a spus de ce poartă același tricou gri în fiecare zi, pentru că doreşte să-şi simplifice viaţa şi nu vrea să-şi risipească energia “pe lucruri stupide şi frivole”.

“Chiar vreau să îmi simplific viaţa, aşa că trebuie să iau cât mai puţine decizii în legătură cu orice, exceptând modul în care pot să fiu în cea mai mare măsură util acestei comunităţi”, a declarat Zuckerberg, adăugând că deţine numeroase tricouri gri asemănătoare.

Adauga un comentariu