Magazin

Marketingul afiliat – o buna sursa de venit pentru bloggeri si influenceri!

Publicat: 29 oct. 2020
marketing afiliat

Te intereseaza procesul de marketing afiliat? Ai in vedere inceperea unei astfel de colaborari sau esti doar curios in privinta acestui model economic? Daca ai raspuns „DA” la una sau mai multe dintre aceste intrebari, te afli unde trebuie! Conceptul de marketing afiliat este usor de inteles, astfel ca la finalul acestui articol vei avea suficiente cunostinte in domeniu. Iata ce trebuie sa retii:

Ce inseamna?

Pe scurt, marketingul afiliat este o forma de marketing online, in care companiile si comerciantii platesc alte persoane (afiliate) in functie de rezultatele obtinute din promovarea unui produs sau serviciu. Astfel, daca doresti sa devii afiliat, va trebui sa iti pui la bataie toate aptitudinile pentru a aduce in atentia clientilor un produs. Atunci cand unul dintre clienti decide sa cumpere respectivul produs in urma recomandarii tale, vei primi un anumit comision.

Cine se poate afilia?

Persoanele afiliate pot fi atat indivizi, cat si companii. In multe cazuri, acestia pot fi bloggeri sau influenceri care activeaza in industrii asemanatoare sau conexe. Acestia vor ajuta la promovarea unui serviciu sau produs prin redactarea de continut, video sau alte tactici de marketing.

Cand o persoana cumpara sau viziteaza un link afiliat, persoana afiliata primeste o suma de bani. Conditiile de obtinere a comisionului depind total de contractul cu compania. Daca termenii contractului includ si cumpararea unui produs, poate fi vorba de un procent din pretul acestuia.

marketing afiliat

Cum functioneaza?

Aceasta tactica de marketing online aduce multe avantaje, in special daca o comparam cu advertising-ul de tip Pay-per-click, care nu garanteaza neaparat vanzari. In calitate de afiliat, vei fi platit pentru performantele de care dai dovada. Iata care sunt cele mai comune modele economice de plata in acest caz:

Pay-per-Click – Persoana afiliata este platita pentru fiecare click pe un anumit link catre produs sau serviciu, indiferent daca acesta rezulta sau nu in vanzari.

Pay-per-Lead – Companiile platesc un comision fix pentru anumite actiuni intreprinse de clienti, precum instalarea unei aplicatii, completarea unui formular online sau inscrierea la un program demo.

Pay-per-Sale or PPS – Companiile platesc un procent din fiecare vanzare generata in urma campaniei de marketing afiliat. Acesta se negociaza la inceput si poate varia de la cateva procente pana la 15%, in functie de produsele comercializate.

Dupa semnarea contractului de afiliere, persoana afiliata va primi unul sau mai multe link-uri personalizate, care contin in structura URL-ului un anumit cod sau username. Link-ul se foloseste apoi ori de cate ori se va mentiona compania sau produsul in cauza.

Atunci cand un membru al audientei efectueaza un click pe link, aceasta actiune este inregistrata in cookies, iar daca persoana interesata face o tranzactie, compania va sti ca acel client a ajuns pe site datorita tie, iar tu vei primi un procent din vanzari.

Oricine poate incepe propria cariera in domeniul marketingului afiliat, iar posibilitatile sunt nelimitate! Pentru a afla mai multe despre acest subiect, dar si pentru a citi articole si detalii care cu siguranta te vor inspira, intra pe www.bani-online.ro si descopera toate informatiile de care ai nevoie!

Adauga un comentariu