Dulciuri

Marmelada de portocale cu grepfrut

Publicat: 08 ian. 2013

Ingrediente:

1.8 kg portocale
1.8 kg grepfrut
20 cani zahar granulat
1.3 kg lamai
apa
 
Mod de preparare:
 

Taie grepfrutul, scoate coaja, desparte miezul in creste, indeparteaza semintele. Apoi, taie crestele in triunghiuri si pune-le intr-o oala. Curata bine lamaile si portocalele, indepartand atat coaja, cat si partea alba. Taie fructele in triunghiuri, eliminand semintele. Pune toate fructele in oala, acopera-le cu apa si, apoi, fierbe-le pana dau in clocot. Fierbe inca 30 de minute compozitia. Ia oala de pe foc si las-o peste noapte.
A doua zi, fierbe din nou compozitia si pune pectina sa se lege marmelada. Adauga zaharul treptat. Umple cu marmelada cateva borcane aflate intr-o oala larga, cu apa fiarta. Lasa-le 10 minute sa se sigileze bine. Marmelada se serveste cu biscuiti, pe felii de paine, in clatite sau alte deserturi.

sursa: acasa



loading...

Adauga un comentariu