National

Mars de protest la Baicoi. Sute de oameni au iesit in strada

Publicat: 20 mart. 2016
1

Aproximativ 200 de persoane din orasul Baicoi, judetul Prahova, au protestat, duminica, fata de activitatea a doua firme de tratare a deseurilor, dar si fata de decizia autoritatilor de mediu de a acorda autorizatie unei noi societati, pentru activitati similare.

Oamenii au participat la un mars de protest organizat de Asociatia Eco Natura Comunitatii Baicoi, mars care s-a desfasurat din cartierul Liliesti pana la un depozit de deseuri, pe o distanta de aproape cinci kilometri.

Potrivit organizatorilor, localnicii sunt nemultumiti de activitatea a doua firme care desfasoara operatiuni de depozitare si tratare a deseurilor pe amplasamente situate in orasul Baicoi, SC Vitalia Salubritate Prahova si SC Demeco SRL, activitatile fiind considerate periculoase de catre cetateni.

Oamenii se plang de poluare, mirosuri neplacute si de faptul ca nu se pastreaza distanta legala fata de zonele locuite. Mai mult, unii dintre localnici sustin ca li s-a facut rau din cauza poluarii.

Totodata, protestatarii sunt nemultumiti de faptul ca, in conditiile in care cele doua firme activeaza deja in Baicoi, autoritatile pentru protectia mediului au decis, recent, sa emita autorizatie pentru ca o a treia societate, SC Ecoweel, sa poata desfasura activitati de prelucrare a deseurilor periculoase si nepericuloase.

Aflat la sediul firmei in momentul in care protestatarii au ajuns acolo, Razvan Trocan, reprezentant al SC Vitalia Salubritate Prahova, a declarat ca activitatea companiei nu afecteaza in niciun fel sanatatea oamenilor.

„Absolut toata activitatea pe care noi o desfasuram este activitate autorizata, legala si nepericuloasa. Vreau sa transmit cetatenilor din Baicoi ca nu au de ce sa se teama pentru activitatile pe care Vitalia le desfasoara in acest perimetru”, a declarat el.

SC Vitalia este detinatorul legal al amplasamentului pe care isi desfasoara activitatea si celelalte doua firme mentionate.

Adauga un comentariu