Local

Mars pe doua roti pentru siguranta biciclistilor la Iasi – FOTO, VIDEO

Publicat: 08 iul. 2018

Duminica, 8 iulie, de la ora 10, iesenii pedaleaza impreuna intr-un mars al sigurantei pe bicicleta. Evenimentul este organizat in urma celor 68 de accidente cu biciclisti petrecute in decursul celor 6 luni ale acestui an, in care doua persoane au decedat si 11 persoane au fost ranite grav.

Scopul manifestarii este acela de a sublinia necesitatea deplasarii in siguranta a biciclistilor.

Traseu: Primaria Iasi – Rond Fundatie – Bulevardul Independentei – Tg. Cucu – Str. Anastasie Panu – Str. Sf. Lazar – Str. Palat – Palatului Culturii

La sfarsitul turei, participantii vor completa un chestionar pe teme de siguranta rutiera pe bicicleta si vor afla raspunsurile potrivite chiar de la reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Marsul face parte din campania "Fii cu ochii in 4 pe doua roti", care isi propune constientizarea biciclistilor cu privire la regulile de circulatie, importanta unei echipari corespunzatoare atat a biciclietei, cat si a biciclistului, precum si respectarea unei conduite potrivite in trafic – toate menite sa sporeasca siguranta deplasarii pe bicicleta. 

Campania este organizata de Asociatia Nationala pentru Sprijinirea Victimelor si Prevenirea Accidentelor Rutiere si Asociatia ProBikeAddiction, in parteneriat cu Inspectoratul de Politie Judetean Iasi si cu sprijinul Primariei Iasi.

Parteneri: IasiBike, Clubul Ciclistilor de Sosea Iasi, Biciclist de Iasi, Mai Bine, CIVICA, Iasi Club de Biciclete

Comentarii
    • Ce chestionare?amenzi usturătoare.ii doare la bască de pista din dreapta special amenajată,nu merg in sir indian,nu stiu de unchiul mort,nu opresc la plecarea autobuzului din statie,merg cu progeniturile sub 14 ani pe carosabil etc,etc

Adauga un comentariu