Actualitate

Mărturia unui tânăr care a primit un vaccin greșit: Prima doză a fost Pfizer iar cea de-a doua a fost de la Moderna! M-a sunat şi Valeriu Gheorghiță

Publicat: 18 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mărturia unui tânăr care a primit un vaccin greșit Prima doză a fost Pfizer iar cea de-a doua a fost de la Moderna M-a sunat şi Valeriu Gheorghiță
Un bărbat care a fost vaccinat pe 24 februarie cu serul Pfizer a primit miercuri, la rapel, vaccinul de la Moderna

Un tânăr care a primit un vaccin greșit a făcut mărturisiri în direct la un post de televiziune. Bărbatului i-a fost administrat la rapel o doză de vaccin Moderna deşi prima doză administrată a fost una de Pfizer. Acesta povesteşte că a fost sunat şi de Valeriu Gheorghiță care i-a dat asigurări că totul va fi bine.

Eroarea medicală s-a produs la un centru de vaccinare din București, iar medicul care i-a greşit vaccinul i-a propus lui Alin Ionescu să îl treacă în sistem ca fiind vaccinat doar cu Pfizer.

Un tânăr a primit, la rapel, vaccinul greșit

Alin Ionescu este un tânăr care a fost programat în etapa a II-a de vaccinare din cauza faptului că suferă de o formă de diabet. Acesta s-a vaccinat iniţial cu Pfizer iar medicul care i-a administrat rapelul i-a greşit vaccinul, folosind Moderna. Totuşi, medicul i-ar fi propus să îl treacă şi la rapel cu Pfizer dar bărbatul a refuzat acest lucru Din aceste perspective, tânărul nu are adeverinţa de vaccin. Starea de sănătate a lui Alin este una bună, susţine acesta:

„Sunt un om care se gândește în perspectivă. Oricât aș fi asigurat că o să fiu bine, mă întreb pe baza a ce? Fiecare om e diferit, poți avea reacții diferite pentru că în corpul tău aceste substanțe se pot combina diferit, așa că am o rezervă”, a spus el la Digi24.

Asistentele s-au panicat când au vrut să valideze vaccinarea

Alin Ionescu a povestit pentru digi24 că şi-a dat seama că este ceva în neregulă atunci când asistenta care introducea datele în sistem a început să fie panicată. Bărbatul s-a panicat şi el la rândul lui, iar medicul care a venit l-a liniştit spunându-i că nu se va întâmpla nimic pentru că situaţia în care se află el nu este una unică:

„Am simțit cum transpir. E o reație de panică, inițial Nici nu mă gândeam că trebuie să fiu vigilent. De ce ar trebui să fie treaba mea să întreb din metru în metru: Pfizer îmi faceți?”, a spus el.

Medicul i-a spus bărbatului că şi ea suferă de mai multe boli

În continuarea întâmplării, tânărul povesteşte că medicul responsabil de centrul de vaccinare i-a spus acestuia că şi ea suferă de mai multe boli şi a dat de înţeles că nu mai trebuie să se vaite

„Atunci când un medic te întreabă: „Ești pe insulină?” nu e discuția la care mă așteptam, pentru că sunt tânăr și cel mai probabil am diabet de tip 1, este mai des întâlnit mai ales la persoanele slabe. Doamna doctor a spus apoi că și ea are probleme de sănătate, mai grave decât ale mele. Ce voia să-mi spună e că toată lumea e bolnavă și să nu mă mai plâng, că am vaccin. Eu așa am perceput-o. Mi s-a spus că păstrăm legătura să vedem ce se întâmplă cu adeverința. Asta m-a supărat, mi s-a părut așa, că la Romexpo lumea merge pentru adeverință de vaccinare: avem adeverință, călătorim liniștiți, nu mai stăm în carantină, nu mai contează dacă facem sau nu vaccinul”, a spus el.

Valeriu Gheorghiță l-a sunat pe Alin Ionescu

În altă ordine de idei, după întâmplare, Alin Ionescu a fost sunat de Valeriu Gheorghiță. şeful campaniei de vaccinare din România. Acesta i-a spus că verifică dacă au mai fost cazuri ca ale lui şi nu au fost raportate dar şi că nu ar trebui să se îngrijoreze pentru că ambele vaccinuri folosesc aceeaşi tehnologie:

„Mi-a spus că sunt mai multe cazuri și Valeriu Gheorghiță (șeful Comitetului de vaccinare) a a spus că verifică dacă au mai fost cazuri și nu au fost raportate. Dacă eu eram o persoană în vârstă, fără să comunice, care nu înțelege atât de bine, ei făceau vaccinul greșit și-i spuneau omului că o să fie bine și el pleca acasă, probabil că nu se afla”, a mai spus Ionescu.

Ce se întâmpla cu vaccinul AstraZeneca

În altă ordine de idei, la această dată, în România sunt administrate trei tipuri de vaccinuri. Vorbim despre vaccinul Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Cel din urmă este cel mai controversat. Mai multe ţări au sistat administrarea vaccinului AstraZeneca, iar Spania a raportat de curând un deces care ar fi putut fi cauzat de vaccinarea cu AstraZeneca.

Totuşi, în România, conform aceluiaşi Valeriu Gheoghiță, vaccinarea cu AstraZeneca nu va fi stopată. Acesta spune că, în pofida faptului că tot mai mulţi români renunţa la vaccinarea cu AstraZeneca, vaccinul este unul sigur şi eficient în administrarea lui.

Adauga un comentariu