Local

Mărturii ale unor minore, obligate să se prostitueze! „Mă amenința pe mine și îmi amenința și familia cu moartea!” Indivizii acuzați de trafic de minori vor să fie liberi!

Publicat: 06 iun. 2020
Minorele au fost obligate prin violență să se prostitueze, iar mărturiile sfâșietoare ale acestora au șocat anchetatorii, care au trimis în judecată mai multe persoane, pentru trafic de minori
Mai multe minore le-au povestit procurorilor că au fost obligate să se prostitueze, iar suspecții au fost acuzați de trafic de minori

Mai multe minore din județul Iași au fost obligate să se prostitueze. Mărturiile acestora sunt de-a dreptul sfâșietoare. „M-a lovit de mai multe ori cu pumnii și picioarele peste corp și cap!”, a povestit una dintre victime. Indivizii acuzați în acest caz vor să fie liberi

Mărturii sfâșietoare în fața anchetatorilor ale unor minore din Iași, obligate să se prostitueze. Victimele au povestit cum au fost lovite cu brutalitate pentru a-și vinde trupurile. Indivizii trimiși în judecată în acest caz vor să fie liberi.

Astfel, recent, Luis Gabriel Sînescu (20 de ani) le-a cerut judecătorilor să îi schimbe măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Totodată, Petru Vascal (25 de ani) și Fernando Iulian Colac (19 ani) au cerut să fie liberi. Magistrații Curții de Apel Iași au respins solicitările acestora. Instanța a menținut măsurile preventive luate în cazul lor. Cei trei au fost trimiși recent în judecată pentru trafic de minori, alături de alte trei persoane.

Acuzații de trafic de minori în cazul lui Luis Gabriel Sînescu, Petru Vascal și Fernando Iulian Colac

Procurorii DIICOT Iași au trimis recent în judecată șase persoane, printre care Luis Gabriel Sînescu, Petru Vascal și Fernando Iulian Colac.
Conform anchetatorilor, cei acuzați de trafic de minori ar fi luat mai multe fete sărace și le-ar fi obligat să se prostitueze.

„În mod coordonat, repetat, s-au folosit violențe verbale și fizice asupra unor victime minore, vulnerabile, le-au forțat să întrețină relații sexuale contra cost”, au afirmat anchetatorii.

Una dintre minore a făcut mărturii sfâșietoare în fața procurorilor DIICOT Iași.

„Vascal avea o atitudine de nepăsare față de faptul că eram minore și sărace. L-am întrebat dacă știe că A. este minoră și că a fugit de acasă, iar acesta mi-a răspuns că știe și nu îl interesează. Era foarte violent, atât verbal, cât și fizic. Era nervos că pierdea banii la jocurile de noroc. M-a lovit de mai multe ori cu pumnii și picioarele peste corp și cap, producându-mi diferite leziuni și vânătăi”, a spus E.B.V.

Tânăra a mai relatat că a fost bătută cu un baston telescopic din metal, până ce s-a rupt.

„Mă obliga să folosesc fond de ten pentru a ascunde vânătăile și celelalte urme ale agresiunilor. Mă amenința pe mine și îmi amenința și familia cu moartea. Mi-a provocat o stare de teamă, deoarece îl credeam în stare de așa ceva. M-a lovit și cu un baston telescopic din metal, până când s-a rupt! Deși aveam dureri, m-a obligat să practic prostituția în folosul lui”, a mai spus minora.

Minore sărace, amenințate cu publicarea de poze deocheate pe Facebook

Victimele minore au mai relatat că tot Vascal ar fi fost cel care le-ar fi învățat să nu declare la Poliție faptul că practică prostituția.

„Colac m-a amenințat cu publicitatea activităților sexuale desfășurate, către mama mea, către un număr nedefinit de persoane, prin postarea de fotografii pe rețeaua de socializare Facebook”, a spus o altă minoră.

De asemenea, o altă victimă a susținut că același individ i-a cerut să întrețină relații sexuale și în perioada din lună în care nu ar fi putut.

„Eu am avut o relație amoroasă cu acesta, la inițiativa lui”, a mai afirmat minora.

La rândul lor, judecătorii ieșeni au susținut că faptele de care sunt acuzați indivizii sunt foarte grave.

„Starea de pericol pentru ordinea publică este dovedită în mod concret de aceleași mijloace probatorii care fundamentează și acuzațiile. Această stare este reliefată în primul rând de gravitatea deosebită a faptelor pentru care există motive verosimile de a se bănui că au fost comise de inculpați. Totodată, este dată de modalitățile și împrejurările în care se presupune că s-au săvârșit faptele, de mijloacele utilizate, de natura relațiilor sociale lezate, de urmările efectiv produse și care s-ar fi putut produce, de impactul negativ puternic generat de comiterea unor astfel de fapte. Prin urmare, lăsarea în libertate a inculpaților Petru Vascal și Fernando Iulian Colac în acest moment procesual, prin înlocuirea măsurii preventive, ar putea echivala cu o lipsă de protecție reală a comunității”, au afirmat judecătorii.

Acum, urmează ca magistrații să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu indivizii acuzați de trafic de minori.

Comentarii
Adauga un comentariu