Eveniment-Social

Marturii emotionante ale iesenilor care au adresat condoleante Familiei Regale

Publicat: 05 aug. 2016
1

@ „Ma plec si-ti multumesc pentru cele mai pretioase clipe petrecute impreuna si ramai in sufletul meu si constiinta mea mai mult decat o Regina. Gandurile mele cele mai alese sa te conduca acolo unde pleci si sa fii la fel de iubita si pretuita”, a scris o ieseanca care se pare ca ar fi cunoscut-o personal pe Majestatea Sa

La sugestia unor ieseni, Ateneul Tatarasi a pus la dispozitia tuturor persoanelor care vor sa isi exprime regretele pentru moartea Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei o Carte de Condoleante, ce a fost asezata in foaierul cladirii. In prima zi, 4 august a.c., au venit doar cinci persoane, insa reprezentantii institutiei cred ca inca nu au aflat foarte multi de aceasta posibilitate de a-si manifesta regretul trecerii in nefiinta a Majestatii Sale. Iesenii care au venit pana acum au adus si flori pe langa omagii, pentru a evidentia modelul de „eleganta, demnitate si modestie” al Reginei.

Printre cei care au consemnat condoleante s-au numarat si persoane care au cunoscut-o personal pe Majestatea Sa. „Ma plec si-ti multumesc pentru cele mai pretioase clipe petrecute impreuna si ramai in sufletul meu si constiinta mea mai mult decat o Regina. Gandurile mele cele mai alese sa te conduca acolo unde pleci si sa fii la fel de iubita si pretuita. Drum bun Regina mea scumpa, iubita, apreciata si respectata”, a scris cineva in Cartea de Condoleante.

Ateneul Tatarasi a mai adresat indemnuri de consemnare a condoleantelor si catre oficialitatile si centrele culturale ale orasului. „La initiativa iesenilor, am deschis Cartea de Condoleante. Ii asteptam de luni pana vineri intre orele 08:00 si 18:00 sau sambata inainte de spectacol, de la ora 19:00 la ora 20:00, sa vina sa-si lase omagiile in scris in Cartea de Condoleante, pe care domnul director Andrei Apreotesei o va inmana personal Principesei Margareta, pe 13 august, in ziua inmormantarii”, a mentionat Ioana Nichifor, responsabil Birou Marketing si PR la Ateneu.

La institutia din Tatarasi si-a anuntat prezenta si un diplomat, astfel ca luni, 8 august a.c., la ora 10:00,  va veni sa adreseze un ultim omagiu Ion Coser, Consulul Republicii Moldova la Iasi. Toti cei care mai doresc sa transmita cateva ultime ganduri pot veni in foaierul Ateneului pana pe 12 august. Ateneul Tatarasi este una dintre institutiile de cultura construite in vremea regalitatii. Din 1924 si pana in 1947, aceasta cladire a avut privilegiul de a se bucura de Inaltul Patronaj al Casei Regale.

Comentarii
  • Putem vorbi de un fost rege străin de neamul românesc, cu origine incertă, a cărui soţie, Ana, nu are nici cea mai mică legătură cu România. Ana de Bourbon nu a fost regină pe tronul României, nu a avut cetăţenie română şi nu a fost de religie ortodoxă. Nu mai minţiţi cu atîta obrăznicie, nu ne mai intoxicaţi, ni se face silă de servilismul vostru, nu mai aburiţi generaţia tînără, n-o mai induceţi în eroare cu aceste falsuri istorice condamnabile. România şi Biserica Ortodoxă Română nu au nicio o obligaţie morală faţă de o străină care nu a făcut nimic pentru România, dar e înmormîntată în pământul României. De regulă, familia îşi îngropă mortul! Ce treabă are Statul cu familia unui fost rege? Familia ex-regelui s-o înmormînteze pe cheltuială proprie. Cine naiba ne-a adus nouă, pe cap, această gaşcă de fripturişti care se autointitulează nobili şi regi imaginari ai unei republici

Adauga un comentariu