Titlurile zilei

Mărturii șoc din spitalul groazei! Soțul femeii de afaceri din Suceava, decedată de coronavirus la Iași, rupe tăcerea! A venit sănătoasă și a plecat în sicriu

Publicat: 02 apr. 2020

Soțul femeii de afaceri din Suceava, decedată în urma infectării cu COVID-19, rupe tăcerea și dezvăluie cu lux de amănunte tot traseul femeii în spitalul care a omorât-o cu zile. Bărbatul cere și încearcă să se facă dreptate. Acesta acuză sistemul medical de decesul soției lui. Bărbatul susține că femeia ar mai fi fost astăzi în viață dacă nu s-ar fi îmbolnăvit mai tare în spital. Un virus și o bacterie au fost fatale pentru cea care a decedat în urmă cu apoximativ o săptămână. Cine este de vină?

Suferința unui bărbat care nu a apucat să-și ia rămas bun de la cea care i-a fost alături zeci de ani. Soțul Mărioarei Chetraru, patroana Complexului Turistic Bucovina din Sucevița, care a murit de coronavirus, face dezvăluiri uluitoare din spitalul groazei. Acesta susține faptul că femeia a ajuns la spital pe picioarele ei și din cauza medicilor și a condițiilor din unitatea medicală s-a stins. Bărbatul dezminte toate speculațiile care au fost făcute în presă, dar și în Spitalul Județean de Urgențe unde aceasta a fost internată.

Dezvăluiri șocante

Titel Chetraru, soțul femeii de afaceri din Suceava care a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași din cauza coronavirusului și a unei bacterii luate din spital, rupe tăcerea. După ce și-a condus pe ultimul drum soția, acesta caută explicații pentru faptul că cea pe care a iubit-o zeci de ani s-a stins fără nicio explicație. Nici până în acest moment nu s-a făcut lumină în cazul patroanei Complexului Turistic Bucovina din Sucevița.

„Soția mea a murit din cauza condițiilor din Spitalul Județean Suceava. A mers inițial la spital la recomandarea unui medic care a descoperit că avea apă la plămâni și la inimă. La internarea în spital, soția mea nu avea coronavirus. Pe data de 10 martie i-au făcut testul și a ieșit negativ. De la zi la zi, observam cum starea soției mele se înrăutățește. Vorbea din ce în ce mai greu și mai încet și respira cu dificultate, așa că pe data de 19 am insistat să i se refacă testul pentru COVID-19. Atunci a ieșit pozitiv, la nouă zile de la internare. Ultima dată când am putut vorbi cu ea, a fost într-o zi de joi”, povestește Titel Chetraru, în exclusivitate pentru BZI.

Test negativ la internare

În presă au apărut informații că Mărioara Chetraru, femeia care s-a stins în numai câteva zile de la internarea în spital pentru un diagnostic tratabil, ar fi infectat toată unitatea medicală. S-au vehiculat informații conform cărora toată teroarea din Spitalul Județean Suceava s-ar fi iscat de la Mărioara Chetraru, care a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie în Insulele Maurițius, Seychelles, Dubai. Soțul dezminte informațiile:

„Cum este posibil ca soția mea să fi infectat tot spitalul în condițiile în care rezultatul testului a ieșit inițial negativ? Mai mult decât atât, toată familia noastră, eu, fiul meu și nora mea, am fost testați, iar testul a ieșit negativ. Am fost sunat de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava care doreau să efectueze anchetă epidemiologică la restaurantul nostru. Menționez că în momentul în care s-a dat ordonanța de urgență, noi am închis unitatea comercială. Atunci am avut șansa să discut cu aceștia și le-am spus să facă anchetă la spital. Atunci a început ancheta, la insistențele mele. De atunci nu m-a mai contactat nimeni”, adaugă soțul Mărioarei Chetraru.

Medicul: „Numai Dumnezeu o poate ajuta”

Titel Chetraru povestește că după ce soției lui i-au fost recoltate probele pentru testare, pentru a doua oară, acesta a venit personal la Iași să le aducă la Spitalul de Boli Infecțioase. Acesta a primit rezultatul probelor în noaptea zilei de 20 martie. A doua zi, aceasta a fost transferată la Iași în stare gravă, fiind internată direct la secția de Anestezie și Terapie Intensivă la unitatea medicală mai sus menționată.

„Am vorbit cu managerul spitalului, cu prof. dr. Carmen Dorobăț. Aceasta mi-a spus că starea soției mele este critică și că numai Dumnezeu o poate ajuta. Fusese diagnosticată cu coronavirus și cu piocianic, o bacterie extrem de periculoasă care ucide plămânul. Studiile arată că pioceanicul și coronavirusul merg în tandem și ucid pacientul. Mai mult decât atât, soția mea avea o formă gravă de diabet cu care se chinuia de 20 de ani de zile. Dacă nu s-ar fi infectat cu coronavirus și pioceanic, astăzi ar fi putut fi în viață. Datorită Mărioarei, s-a declanșat bomba cu ceas din Spitalul Județean de Urgențe Suceava despre care se știa încă de la finalul lunii februarie și începutul lunii martie că se confruntă cu cazuri de COVID-19”, mai spune Titel Chetraru.

Firul poveștii, despicat de soțul femeii decedate

Disperat, bărbatul povestește exact cum s-a desfășurat întrega poveste, modificată de miile de guri care au povestit-o. Au existat neclarități încă din primele zile după ce femeia a fost diagnosticată, neclarități pe care Titel Chetraru a dorit să le clarifice.

„În perioada 13.02.2020 – 01.03.2020, împreună cu soția și alți prieteni, am fost plecați în vacanță, într-o zonă care, la acea vreme, nu avea niciun caz de infectare și care nu presupunea niciun risc. De altfel, la întoarcerea în țară, pe 1 martie 2020, la check-out-ul de pe Aeroportul Otopeni, în jurul orei 13:30, nu a fost necesar să completăm vreo declarație în acest sens și nici nu am fost supuși vreunei verificări din punct de vedere medical. Pe 1 martie, la ora 18:00, ne-am întâlnit cu alți 6 prieteni cu vârste între 60 – 70 ani și am luat cina la un restaurant din București. Ne-am îmbrățișat, ne-am pupat și am interacționat cu toții vreo trei ore.

Astăzi, 1 aprilie 2020, deci la o lună de la întâlnirea cu ei, niciuna dintre aceste persoane nu are vreun simptom de infectare. De la București, am revenit la Sucevița împreună cu o altă familie, cu care am fost în vacanță, în același autoturism, proprietate personală. Astăzi, 1 aprilie 2020, niciuna dintre aceste persoane și nici familia lor, nu are vreun simptom de infectare”, spune bărbatul.

Rezultat negativ

Ajunși în Suceava, Titel Chetraru povestește că a interacționat cu un număr și mai mare de persoane care nu au fost și nu sunt suspecte de coronavirus. Acesta a detaliat întregul fir al poveștii pentru a elimina toate speculațiile apărute în presa națională.

„În dimineața zilei de 10 martie 2020, în urma unui consult cardiologic la Radăuți, s-a stabilit că soția mea are apă la plamâni și la inimă, motiv pentru care a decis să se interneze la Spitalul Județean Suceava, pentru tratament de specialitate. La ora 12:30 s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava și a urmat procedura standard. După ce a completat declarația specifică la internare, la U.P.U., a fost condusă imediat la secția de Boli Infecțioase în izolare, fără să mai ia contact cu cineva.

Din relatările telefonice ale soției, știu că în această zi, până miercuri la ora 20:00, nu a intrat nimeni la ea și aici vorbim de cadre medicale. Miercuri, 11 martie 2020, la ora 19:00, a sosit rezultatul testului privind infectarea cu SARS-CoV-2, iar rezultatul a fost negativ. După primirea rezultatului testului, la ora 20:00, soția mea a fost transferată în secția Cardiologie a Spitalului Județean Suceava. Aici, pentru câteva zile, i s-a administrat un tratament pentru a determina resorbirea apei dezvoltate la plămâni și inimă, ceea ce nu s-a întâmplat”, adaugă bărbatul.

Blocaj renal, incompetența medicilor?

După ce rezultatul a ieșit negativ, medicii au decis să-i facă o puncție Mărioarei pentru a i se extrage lichidul în exces. Soțul acesteia susține faptul că în urma puncției, femeia a suferit o hemoragie care a persistat 36 de ore. De acolo a pornit chinul Mărioarei.

„Întrucât starea de sănătate a soției mele se înrăutățea, medicii au decis efectuarea unui computer tomograf cu substanță de contrast. Nu am înțeles nici până astăzi de ce s-a decis efectuarea acestei proceduri cu substanță de contrast, în condițiile în care soția mea avea creatinina 1,8, iar acest nivel al creatininei prezintă un risc mare de blocaj renal. Asta s-a și întâmplat; după efectuarea acestei investigații (C.T.), soția mea a făcut blocaj renal, chinuindu-se îngrozitor.

Din relatarea soției mele, am aflat că, în urma C.T.-ului s-a umflat foarte tare și că se simțea foarte rău. A fost transferată la secția de Terapie Intensivă Centrală a Spitalului Județean Suceava (etajul III). Pentru a contracara efectele substanței de contrast din organism și a condiționa refacerea funcției renale, soției mele i-au fost administrate perfuzabil o serie de medicamente, deși, după părerea unor medici urologi de top cu care am discutat situația, reclama efectuarea grabnică a dializei. Dializa însă a fost făcută foarte târziu, la o distanță de 48 ore față de momentul blocajului renal”, mai spune Titel Chetraru.

A murit pentru că medicii nu au luat cazul în serios?

Indignat de faptul că soția lui a murit cu zile, Titel Chetraru relatează pentru Bună Ziua Iași faptul că medicii din Suceava au întârziat să trimită probele recoltate pentru coronavirus. După aproape 40 de ore, testele erau încă în Suceava, semn că medicii nu au luat situația în serios.

„Deoarece soția era foarte agitată și pentru ca dializa să fie făcută în condiții de siguranță, medicii au hotărât și au procedat la inducerea comei pe timpul acestei proceduri. Deși ulterior funcția renală și-a mai revenit, starea de sănătate a soției mele s-a degradat continuu, motiv pentru care medicii au decis și efectuat joi, 19 martie 2020, a doua testare pentru coronavirusul SARS-CoV-2. Aflând despre această nouă testare și având în vedere starea de sănătate a soției mele, din ce în ce mai rea, am fost foarte interesat să aflu cât mai repede rezultatul testării.

În acest sens, joi seara, pe 19.03.2020, vineri pe 20 martie 2020, dimineața și la prânz, am sunat la laboratorul din Iași pentru a afla cât mai repede rezultatul. Doar că laboratorul nu primise pentru testare proba recoltată de la soția mea. Deci, după 36 de ore, probele recoltate pentru testare erau încă la Suceava”, mai spune Titel Chetraru.

Rezultat pozitiv, comă

Rezultatul testului a fost comunicat oficial sâmbătă, 21 martie, la ora 08:00. Era pozitiv. După aproximativ cinci ore de la diagnosticare, Mărioara a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași. În timpul transferului în izoletă, cu mașina specială I.S.U., după spusele soțului, Mărioara Chetraru a făcut de două ori stop cardio-respirator, fiind resuscitată cu succes de fiecare dată.

„Din momentul transferului către acest spital, soția mea a avut parte de o îngrijire medicală profesionistă, adecvată stării sale de sănătate. Din nefericire însă, pe fondul unui diabet zaharat, a infectării în Spitalul Județean Suceava cu coronavirusul SARS-CoV-2 și cu bacilul pioceanic și a degradării rapide și constante a stării de sănătate, organismul soției mele a cedat. În felul acesta s-au scurs ultimele zile de viață ale soției mele”, specifică, în lacrimi, Titel Chetraru.

„Soția mea a fost infectată în Spitalul din Suceava”

Bulversat de toată această situație care s-a desfășurat în ritm alert, îndurerat de decesul mult iubitei sale soții, Titel Chetraru trage la răspundere toate cadrele medicale și toate autoritățile care se fac responsabile de decesul unui om nevinovat.

„Cum vă explicați că niciuna dintre persoanele cu care a interacționat soția mea, între momentul sosirii din vacanță și momentul internării în Spitalul Județean Suceava, nu are vreun simptom? Cum vă explicați că până astăzi, 1 aprilie 2020, la o distanță de 11 zile de la confirmarea infectării soției mele cu SARS-CoV-2, din 21.03.2020, ora: 08:00, nu am fost contactat pentru efectuarea anchetei epidemiologice în cadrul familiei și a comunității în care și-a desfășurat activitatea soția mea timp de 10 zile?

Lipsa circuitelor funcționale și a procedurilor instituite în spital, precum și lipsa dotării cadrelor medicale cu echipamente epidemiologice adecvate a permis transmiterea comunitară a virusului de la orice pacient infectat, simptomatic sau asimptomatic, testat sau nu, care cu certitudine a survenit la începutul lunii martie 2020 sau chiar mai înainte. Mai spun încă o dată că soția mea a fost infectată cu SARS-CoV-2 în Spitalul Județean Suceava”, încheie Titel Chetraru

Monument în amintirea Mărioarei

În urma celor întâmplate, Titel Chetraru nu-și dorește decât să scoată la lumină adevărul care i-a ucis soția. De pe data de 24 martie, de când femeia a murit, acesta caută răspunsuri zi și noapte. Nu poate concepe că în numai 12 zile de la internare, cea care i-a oferit un băiat s-a stins fără a apuca să-și ia rămas bun.

„Am rezervat 1.200 de metri pătrați la Cimitirul din Sucevița, unde voi face un monument în amintirea soției mele. Tot ceea ce pot să fac este să mă rog ca toată lumea să scape cu bine din toată această isterie creată de noul coronavirus”, încheie Titel Chetraru.
Comentarii
 • Sper sa o ierte Dumnezeu! Asta in cazul in care si- a spasit,prin moarte, pacatele.Pensiunea pare ca s- a ridicat defrisand o padure, iar banii taranoilor astia, cine stie prin ce escrocherii s- au facut.Le trebuia Dubai, nefeicitilor.Ea, obeza,cu ” diabet grav”, in loc sa se reculeaga la manastirile minunate si binecuvantate din Bucovina, s- a dus sa isi intalneasca moartea aiurea.Si acum, Monumentul Covid la cimitir…Alo, Titel, treci prin viata fara sa intelegi nimic!!!

 • Au murit oameni pe capete din cauza epidemiei si nimeni nu a prostestat cu exceptia unor tarani parveniti care se cred mai presus de orice si nu vor sa-si accepte soarta. cand au plecat sa se plimbe nu le-a pasat de Covid, dar acuma altii sunt vinovati. Au murit oameni sanatosi si tineri, iar voi, presa, faceti scandal din nimic. Nu e momentul.

 • mare dreptate ai Jan!
  Nimic nu se intampla de aiurea!Dumnezeu s-o ierte,este un avertisment pentru multi care se cred cei mai cei datorita faptului ca au bani si relatii,iaca aceasta pandemie nu are regulile numai de ei stiute ci demonstreaza clar ca in fata mortii toti suntem egali fratilor ce nu intelegeti,?
  Cine ar fi crezut ca toate spurcaciunile neplacute bunului Dumnezeu se vor opri asa deodata si fara tamtamuri fara proteste?
  Planeta s-a oprit,rotitele economiei s-au oprit,Dumnezeu salveaza pe cine vrea el nu pe cei cu bani si stare dobandita prin lacrimi!!!!
  Sa ma ierte Dumnezeu daca am gresit si sa ne ajute pe toti sa trecem cu bine aceasta nenorocire care s-a abatut asupra noastra,sa ajungem sfintele Pasti si sa ne dea intelepciunea necesara s-o luam de la capat!

 • Si daca prin toate astea exista un alt adevar si se incearca sa se scoata basma curata? Si daca chiar ea a adus virusul in Suceava? Si daca persoane din grupul cu care a fost in Dubai, este infectata cu virusul, fara a veni la spitalul din Suceava, ei fiind din Neamt? S-ar schimba treaba atunci? Eu zic ca da!

 • Bai oameni buni, Titel a zis ca nevasta sa obeza a mers la spital cu apa la plamini, la inima. Deci ea era bolnava. Ce draq cauta in Dubai? Nu ai tu frumuseti in tara, faci profit arabilor??? Taci draq-ului din gura

 • o intrebare: pecu duamnaaceasta cum de au testat -o „la intrare”? ce o califica la testare , ca nu a spus ca s-a plimbat . si au trecut o pe la toate sectiile si i-au facut toate analizele posibile. exact in aceeasi perioada , a intrat un tip cu febra 39, cu hemoragie digestiva (varsatura in zat de cafea) si l-au tinut FIX doua zile in spital fara test de covid . i-au dat hemostatice si ca,nd a miscat oleaca l-au scos in papuci in fatza spitalului dupa 48 de ore fix. multumesc lui Dumnezeu ca uite traieste , si multumesc pe aceasta cale si personalului medical de la spitalul pascani ca l-au „scos” viu pe poarta.

 • Va intreceti pe aici in comentarii cat mai rautacioase. Fiind vorba de moartea unor oameni voi va bucurati. Nici in vremuri mai grele nu reusim sa fim mai buni. Sper sa nu vi se intample si voua ceva asemanator …..

 • A venit deja cu o boala acuta pulmonar si cardiac(grav) plus bolile cronice preexistente, diabet, obezitate, sigur si cardio-vasculare cronice si imunitate la pamant. Corona a fost suficient sa-i dea un „bobarnac”la starea asta…

 • VAI , VAI CATI MP ARE UN HA , ANONIMULE . PAREREA MEA CA A GRESIT , POATE 120 MP E SI PREA MULT , CAT UN APARTAMENT MARE , PRECIS 1200 MP NU I-A DAT NIMENI SI NICI NU ARE CE FACE PE ASA O SUPRAFATA , DAR SA NU STII CE INSEAMNA UN HA E MAI MULT DECAT GRAV .

 • Condoleanțe familiei și tuturor apropiaților respectabilei familii Chetraru! Doamna Mărioara, o femeie deosebită care cu mână de fier și suflet de aur a făcut din afacerea in turism a dumneaei (Popas Turistic Bucovina din Sucevița) vârful de lance al turismului în Bucovina. Este plânsă de întreaga comunitate din Sucevița pentru care s-a implicat enorm și în care a ajutat pe toată lumea. A primit cu deosebită ospitalitate și a oferit servicii de cea mai bună calitate fiind considerată un reper autentic de ospitalitate Bucovineana. Nu s-a ocupat de tăierea padurilor, cum zic unele voci in necunostinta de cauza, din contra, a promovat și dezvoltat turismul si a contribuit la promovarea valorilor și conservarea traditiilor populare precum si la dezvoltarea zonei.
  Datorită implicarii familiei Chetraru, mulțumită domnului Titel s-a aflat realitatea despre mult lăudatul și decoratul Spital Județean Suceava. Datorită acestui caz dureros în care un om de o deosebită valoare și care nu merita așa un tratament și așa un sfarșit dureros care întristeaza enorm atât familia căt și întreaga zonă a Bucovinei, datorită acestei situatii de tristă amintire s-a aflat despre „BOMBA BIOLOGICĂ” din spitalul sucevean… Astfel s-a aflat ca spitalul este contaminat cu bacterii nozocomiale (bacilul piocianic) și contaminarea comunitară din spital cu CoVid-19. Să-i mulțumim d-lui Titel Chetraru pentru implicare și să ne rugăm pentru doamna Mărioara Chetraru și pentru toți cei care au fost chinuiți de malpraxis și toate problemele existente (încă) în sistem. Cu totii se gandeau că spitalele din Iași vor fi primele compromise și că s-a procedat bine internand-o pe doamna Mărioara la prea-lăudatul spital sucevean… Iată că din păcate sorții au fost potrivnici și cu siguranța, dacă pacienta ar fi fost internată la un alt spital, din Iași sau chiar Cluj, nu s-ar fi prăpădit.
  Pe cei care se întrec aici în comentsrii neortodoxe îi rog să fie mai buni, să se roage ca astfel de situații să nu se mai întâmple și să fie recunoscători că datorită unor oameni cu caracter aflăm realitatea cruntă dintr-un sistem care din salvator devine criminal și ne mor îngerii prin spitale. Dumnezeu să ne ierte și să o odihnească în pace!

 • „Răzeșiilii” te invit să mai citești o dată articolul sau comentariul meu și cele de mai devreme și vei găsi destule motive, altele decât cele cu care încerci să stârnești polemică.

Adauga un comentariu