Mozaic muzical

Marturiile emotionante ale lui Gheorghe Gheorghiu despre Mihai Constantinescu, care i-a fost coleg in trupa GAMA: „Cred intr-o minune, cred ca zilele lui nu s-au scurs!” 

Publicat: 16 mai 2019
3

De luni, cand Mihai Constantinescu a ajuns la spital dupa un stop cardiorespirator, in stare grava, lumea artistica – mai ales colegii de generatie, dintre care multi ii sunt si prieteni – este intr-o stare de soc si asteptare. Toti se roaga si spera ca indragitul cantaret, care, conform unor surse medicale, ar fi in moarte cerebrala, sa-si revina miraculos, cum s-a intamplat, acum cativa ani, in cazul lui Gabriel Cotabita

Pe Gheorghe Gheorghiu si Mihai Constantinescu ii leaga 40 de ani de prietenie si sute de spectacole. Impreuna cu iubitele lor de atunci (1985-1995, cu aproximatie), Anca Turcasiu si Anastasia Lazariuc, au format trupa GAMA, supranumita ABBA Romaniei

”Ma doare sufletul de starea lui Mihai! Am impartit amintiri si cea mai frumoasa parte a vietii impreuna. Chiar si numele copilul meu, Stefania, a fost dat de Mihai si Mihaela Constantinescu, pe cand formau un cuplu, sunt nasii fetitei mele”, ni s-a destainuit Gheorghe Gheorghiu, care se afla de partea cealalta a globului, in Statele Unite. 

”A dus intotdeauna o viata cumpatata, a facut sport… Nu vreau sa aud vesti triste despre Mihai, cred intr-o minune, cred ca zilele lui nu s-au scurs. Ma rog pentru tine, prieten drag, sa te intorci! Stiu ca poti sa treci peste cumpana asta!”, a completat din Orlando, Florida, indragitul cantaret. 

Si Petre Magdin e prieten parca de-o viata cu Mihai Constantinescu. Mihai a cantat in trupa rockerului, Modern Grup, la inceputul anilor ’70. 

”In acest moment sunt foarte trist, ieri am plans… Abia m-am linistit. De fiecare data cand ne vedeam cu Mihai, eu si Ana mea (sotia lui Petre Magdin – n.r.) ne simteam bine. Este greu sa accepti ca un om atat de bun, de talentat, prieten de-o viata, trece printr-o situatie atat de grea, cumplita. Mi-l amintesc la inceputurile noastre ca artisti, ce baiat plin de viata era, sportiv, un om cu calitati, educat! Nu-mi gasesc cuvintele, am multe de spus, Mihai este o istorie frumoasa, un exemplu de calitate umana. Am sufletul trist! Ganduri bune pentru sotia lui, suntem cu sufletul alaturi de ea si de Mihai”, ne-a transmis Petre Magdin. 

”Stiu ca este in stare grava. Toti cei din familia mea ii indragesc pe el si pe Simona si ne rugam pentru ei. Noi tineam legatura… Craciunul l-am sarbatorit impreuna. Mihai a fost si la Susani, la ai mei, acum mai multi ani, tot de sarbatori”, a declarat, pentru Libertatea, Adela Popescu.

Prezentatoarea emisiunii ”Vorbeste lumea” de la PRO TV l-a cunoscut pe Mihai Constantinescu in copilarie, la Navodari, unde se afla intr-o tabara. Intr-o seara, cand era in public la un spectacol sustinut de celebrul artist, a avut norocul ca Mihai sa o aleaga si sa cante impreuna refrenul. I-a remarcat vocea si s-a oferit sa ii compuna, dupa ce a aflat ca Adela deja mergea la diverse festivaluri de muzica. Ulterior, Adela a ajuns sa se mute de la Susani la Bucuresti tocmai pentru ca Mihai Constantinescu o chema la diverse emisiuni. 

Peste ani, Adela Popescu nu a uitat de sprijinul pe care l-a primit neconditionat de la indragitul artist. Chiar daca de cativa ani a renuntat la muzica in favoarea familiei si s-a concentrat pe teatru si pe jobul de prezentatoare TV, a tinut legatura in permanenta cu Mihai Constantinescu.

Adauga un comentariu