Titlurile zilei

Mărturiile horror ale unei familii de gospodari din Iași! Fată de 16 ani, nenorocită pe viață după ce a fost violată de unchi. Monstrul a devenit tată după ce a atacat-o în casa părintească. Mama victimei: „Fratele meu i-a stricat viața și viitorul” – FOTO

Publicat: 29 nov. 2021
Irina Trif, la poarta casei, și o minoră cu un test de sarcină în mână
Irina Trif, mama adolescentei de 15 ani care a născut după ce a fost violată de unchiul său, povestește drama prin care a trecut fiica sa

Mărturia cutremurătoare a mamei care a aflat că fiica sa de doar 15 ani a rămas însărcinată în urma unui viol. Durerea a fost și mai mare când copila i-a spus că cel care a lăsat-o gravidă este chiar unchiul, fratele femeii, Constantin Cojocaru. Irina Trif, mama adolescentei, a aflat că fata poartă în pântece un prunc abia când a ajuns la maternitate. Mihaela a născut o fetiță perfect sănătoasă în februarie 2021, dar a refuzat să-și vadă copilul și de atunci micuța se află în grija unui asistent maternal

Irina Trif, mama unei adolescente din județul Iași, povestește cu lacrimi în ochi chinurile prin care a trecut fiica sa de doar 16 ani. Copila a născut în urmă cu câteva luni, după ce a fost violată chiar de unchiul său, Constantin Cojocaru, în vârstă de 34 de ani. Ororile au avut loc în comuna Probota din județul Iași. Mihaela nu și-a revenit nici acum din șoc. Fata care avea 15 ani când a fost violată de fratele mamei sale a ascuns totul. Irina Trif a aflat prin ce a trecut fiica ei și că este însărcinată abia când copila a născut. Povestea teribilă a ieșit la iveală în fața medicilor. După ce adolescenta a născut în luna februarie 2021 la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, cadrele medicale au aflat că aceasta a fost abuzată sexual de propriul unchi.

„Nici nu vreau să îmi amintesc ce a fost, chiar dacă și acum trebuie să merg la Poliție și să dau declarații. Mihaela nu și-a revenit din șoc, este încă speriată. Eu una nici acum nu știu exact ce s-a întâmplat, pentru că nu vrea să povestească, nu vrea să își mai amintească. Nu știu cum s-a întâmplat, dar cel mai sigur violul a avut loc acasă la mama mea, la bunica ei, unde locuiește și fratele meu, cel care a violat-o.

S-a ascuns de mine, cred că i-a fost frică să nu o cert sau nici ea nu a știut că e gravidă. Nu avea nici burtă mare, nu se vedea nimic, că ne dădeam seama, dar am aflat că e însărcinată când a început să plângă că o doare foarte tare burta și am mers la spital, unde a și născut. A fost un șoc, nu știu cum să vă descriu în cuvinte. A născut în februarie 2021 o fetiță perfect sănătoasă. Mihaela și-a găsit acum un băiat din sat cu care trăiește și are grijă de ea, dar încă este foarte speriată și schimbată. Abia vorbește, trebuie să merg cu ea la psiholog după sărbători”, a declarat Irina Trif, mama minorei violate.

Tânăra mamă nu și-a dorit să o vadă pe micuța pe care a dus-o pe lume după ce a fost violată de unchi

Speriată în urma celor întâmplate, Mihaela, mama care acum are 16 ani, nu și-a dorit copilul și nici nu a vrut să îl păstreze. Au trecut 10 luni de când a născut și ea nu și-a văzut niciodată fetița. Apropiații adolescentei au precizat că nu a fost un copil dorit, a fost o greșeală și din acest motiv nu l-a acceptat și nu a vrut să îl crească. Irina Trif spune că Mihaela și-ar dori acum să își vadă măcar o dată fata, dar nu este pregătită în totalitate și se teme de acest moment. Fetița în vârstă de 10 luni se află în grija unui asistent maternal de pe raza județului Iași și, potrivit reprezentanților Direcției de Asistență Socială și Protecția a Copilului (DGASPC) Iași, aceasta poate fi adoptată, deoarece Mihaela a semnat pe propria răspundere că este de acord să fie adoptată. Nici bunica nu a mers să o vadă pe micuța născută în urma unui viol.

„A născut și după naștere a intrat într-o depresie ceva, pentru că de frică nu a vrut să își vadă copilul. Nu a văzut-o niciodată, iar acum, după atâta timp de când a născut, mi-a spus cu jumătate de gură că ar vrea totuși să o vadă măcar puțin, dar parcă tot îi este frică. După naștere a spus că nu vrea și nu ar putea să îl păstreze, să îl crească și l-a luat asistența socială. Mihaela spune că atunci când va avea 18 ani, ar vrea să își ia fata înapoi. Dar cine știe ce va fi până atunci? Ea este foarte bulversată și nu știe încă ce vrea. Vorbește foarte greu cu mine și cu toată lumea, trebuie neapărat să meargă la un psiholog. Este încă un copil și i-a stricat viața și viitorul fratele meu. Mama mea nici nu mai vorbește cu mine, pentru că am depus plângere împotriva fratelui meu, Constantin, și va face pușcărie. Foarte greu a recunoscut că a violat-o”, a adăugat Irina Trif, mama adolescentei violate de propriul unchi.

În edițiile anterioare, reporterii „BZI” au prezentat drama unei copile de 12 ani din Iași care a trecut prin aceleași chinuri ca adolescenta de 16 ani.

Unchiul adolescentei, Constantin Cojocaru, a fost condamnat la 7 ani de închisoare

După ce a ieșit la iveală că bărbatul în vârstă de 34 de ani și-a violat nepoata de 15 ani, oamenii legii au constatat că individul ar fi vrut să o agreseze și pe o altă nepoțică. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Constantin Cojocaru la 7 ani de pușcărie, pentru viol și tentativă de viol. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul a început pe data de 2 iulie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pentru viol și tentativă de viol. Violată în repetate rânduri, copila nu a suflat o vorbă. A ținut totul în sufletul ei, de teamă că va avea multe de tras.

Dar, după ce a născut, copila a povestit totul medicilor. Mihaela a spus că a fost amenințată cu bătaia dacă va povesti prin ce a trecut. După ce povestea a ieșit la iveală, autoritățile au demarat ancheta, iar magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea de arestare preventivă, pe o durată de 30 de zile făcută de anchetatori pe numele lui Constantin Cojocaru. Mai apoi, oamenii legii au constatat că ieșeanul ar fi încercat să o violeze și pe o altă nepoată, tot minoră. Odată ieșită la iveală, povestea a ajuns și la urechile autorităților locale, care au deschis o anchetă socială, din care a reieșit că mai mulți membri ai familiei locuiau, în acea vreme, în aceeași casă, iar posibilitățile materiale erau limitate. După ce a aflat numele tatălui noului născut, mama copilei abuzate sexual a mers la Poliție cu aceasta, pentru a depune o plângere și pentru a povesti drama prin care a trecut.
Adauga un comentariu