Secretele istoriei

Marturisirile unui SPION KGB pe patul de moarte! Liderul PUTIN a fost DEMASCAT! Ce legaturi are cu AL-QAEDA!

Publicat: 26 ian. 2015
3

Publicatia The Daily Telegraph a publicat o inregistrare audio cu fostul spion KGB Alexandr Litvinenko, cu un an inainte de moartea sa, care face cateva marturisiri socante despre liderul Vladimir Putin.

Inregistrare in care afirma ca presedintele Vladimir Putin are o „relatie buna” cu unul dintre cei mai periculosi mafioti ai lumii, Semion Moghilevici, acuzat ca ar vinde arme organizatiei teroriste al-Qaeda.

Denunta legaturi

O ancheta Telegraph a descoperit inregistrarea audio, cu cateva zile inainte de inceperea anchetei publice asupra mortii opozantului rus, Alexandr Litvinenko, prevazuta a demara pe 27 ianuarie a.c.

In inregistrarea datata noiembrie 2005, Litvinenko denunta legaturi intre serviciile rusesti de informatii – SVR si FSB – cu un fost agent KGB care are legaturi cu al-Qaeda, potrivit evz.ro.

„Dupa primul meu contact cu Mario Scaramella, serviciile speciale din Rusia, ambasada Rusiei a cerut politiei italiene sa-l aresteze pe fratele meu si sa-l extradeze in Rusia”, spune Litvinenko.

Vezi si 25.000 de spioni KGB au stapanit Romania aproape un an

„Era un santaj la adresa mea, daca nu ma opresc din colaborarea cu Mario Scaramella si Paolo Guzzanti, fratele meu va fi pus sub acuzare in Rusia”.

Litvinenko afirma ca a fost amenintat de autoritatile ruse sa nu mai lucreze cu o comisie insarcinata sa stabileasca legaturile dintre sovietici si politicieni italieni. Acesta afirma ca serviciile rusesti de spionaj sunt „foarte speriate” de activitatea acestei comisii. Litvinenko ii oferea informatii lui Mario Scaramella, un expert italian in materie de securitate, care lucra in calitate de consultant pentru Comisia Mitrohin, o comisie parlamentara, infiintata in 2002 si condusa de senatorul Paolo Guzzanti.

Vezi si Germania acuzata ca i-a ascultat telefonul lui John Kerry si a spionat Turcia

In inregistrare, Litvinenko sustine ca Rusia l-a santajat sa nu mai lucreze cu Scaramella, prin amenintarea de extradare a fratelui sau din Italia, unde traia.

Litvinenko afirma in inregistrare ca este un „fost ofiter KGB si FSB” si spune ca ii oferea informatii lui Scaramella despre o serie de persoane, inclusiv Moghilevici, care se afla si astazi pe lista celor mai cautate zece persoane de catre FBI. „Moghilevici are o relatie buna cu Putin, din 1994 sau 1993″, spune el.

„(…) Semion Moghilevici are contacte cu al-Qaeda. Semion Moghilevici vinde arme catre al-Qaeda. Inainte, am dat o multime de informatii despre Moghilevici lui Mario Scaramella”.

Litvinenko a inceput sa lucreze cu Scaramella, un avocat care a fost consultant pentru Environmental Crime Prevention Program (ECPP) in 2003.

Cei doi se intalneau des in ultimii ani de viata ai lui Litvinenko, in Italia si in Londra. In cadrul ultimei intalniri dintre cei doi, Scaramella l-a avertizat pe Litvinenko ca a aflat informatii legate de un complot rusesc, care viza uciderea celor care colaborau cu Comisia Mitrohin. In aceasta inregistrare, Litvinenko vorbeste despre un „fost agent KGB” care ar avea legaturi cu crima organizata din Italia, dar si cu FSB si SVR.

Acest fost agent a negat acuzatiile la adresza sa si Scaramella a fost acuzat ulterior de calomnie, fiind inchis 14 luni. Acesta a sustinut ca acuzatiile la adresa agentului s-au bazat pe informatiile primite de la Litvinenko.

O scrisoare

Alexandr Litvinenko, 43 de ani, a fost un agent FSB (fostul KGB) care se refugiase in Marea Britanie. In noiembrie 2006, „a baut un ceai cu Andrei Lugovoi, fost agent FSB si cu omnul de afaceri Dmitri Kovtun, intr-un hotel din Londra”, dupa cum avea sa noteze presa, si la putin timp, a murit. In urma unei otraviri cu poloniu. Intr-o scrisoare redactata de pe patul de moarte, l-a acuzat pe presedintele Vladimir Putin ca a ordonat uciderea sa, acuzatie respinsa de Kremlin.

CNN scria, in 2009, ca Semion Moghilevici ar putea fi „cel mai puternic om de care nu ati auzit niciodata”!

Adauga un comentariu