International

Masacru in Siria

Publicat: 23 mart. 2012
1
Valul de violente a continuat in Siria, la doar o zi dupa ce ONU a cerut tuturor participantilor sa renunte la lupte. Intr-un clip-amator postat pe o retea sociala, se vede cum fumul gros se ridica deasupra caselor siriene, ce par a fi desprinse dintr-un decor de razboi.
Violentele au provocat joi moartea a cel putin 62 de persoane in Siria, majoritatea fiind civili ucisi in represiunea trupelor regimului impotriva miscarii de contestare, conform unui nou bilant al Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), relateaza AFP. Treizeci si cinci de civili au fost ucisi in operatiunile militare din Homs si Hama (centru), Idleb (nord-vest) si Deraa (sud), a mentionat OSDO. In acelasi timp, 18 militari si noua dezertorii au fost ucisi in timpul luptelor din aceleasi regiuni, precum si in Latakia (nord-vest).
Cele mai multe victime au fost inregistrate in provincia Idleb, unde 17 de civili au fost ucisi de catre focurile de arme ale fortelor guvernamentale, intre care zece in timpul unui atac asupra unui autobuz care incerca sa ajunga in Turcia, conform OSDO. Printre victime erau femei si copii.
In acest context, Ministerul Afacerilor Externe a hotarat retragerea personalului auxiliar si a membrilor de familie din cadrul Ambasadei Romaniei la Damasc. In plus, MAE a recomandat cetatenilor romani sa paraseasca teritoriul sirian cât mai curand posibil prin mijloacele comerciale de transport inca operationale.
Sursa: cotidianul.ro
Adauga un comentariu