Beauty

Masajul facial: avantaje si dezavantaje

Publicat: 11 iul. 2019
6

Masajele faciale sunt perfecte pentru a fi facute inaintea unui eveniment sau cand nu dispui de suficient timp pentru a-i acorda tenului tau ingrijirea de care are nevoie. Totusi, inainte de a te bucura de partile bune, trebuie sa aflii si dezavantajele. Ca orice tratament, si cele faciale pot provoca multe alergii daca nu esti destul de atenta.

Afla mai multe despre produsele folosite
Tenul gras sau acneea pot sa devina mult mai evidentiate daca anumite creme sunt aplicate sau exfolierea este mult prea dura. Explica ce fel de ten ai si asigura-te ca sunt folosite produse non-comedogenice ce nu te expun la vreun risc. Nu vrei ca un tratament facial sa provoace din nou acneea ce o doresti atat de tare disparuta.

Asigura-te ca faci o testare epicutana (patch test)
Poti avea reactii alergice la anumite creme, mai ales daca tenul tau este foarte sensibil. Ar trebui sa intrebi de o astfel de testare pentru a fi sigura ca nu o sa ai parte de efectele negative ale masajelor faciale.

Vezi si: Par facial? Sase metode care te scapa de aceasta problema

Fereste-te de tratamentele ce nu i se potrivesc tenului tau
Metoda cu aburi sau indepartarea punctelor negre pot fi agresive pentru mai multe tipuri de piele si destul de dureroase. Depigmentarea poate fi inclusa ca un pas in anumite tratamente faciale si poate cauza probleme atunci
cand tenul este mult prea sensibil.

Asigura-te ca instrumentele folosite sunt sterilizate
Instrumentele folosite pentru masajele faciale sunt extrem de importante, de aceea ar trebui sa te asiguri ca sunt curate si sterilizate. Daca nu esti sigura de faptul ca igiena a fost facuta cum trebuie, ar trebui sa refuzi sa continui procedura.

Verifica igiena salonului
Orice clinica sau salon ar trebui sa arate impecabil. Asigura-te ca prosoapele folosite sunt spalate de curand.

Anunta specialistul daca ai vreo alergie
Incearca sa gasesti un specialist in masajele faciale ce intelege riscurile, alergiile la diferite substante, tipurile de ten si iti raspunde la toate intrebarile pentru a indeparta grijile. Daca ai fost supusa unor proceduri destul de curand sau folosesti creme pe baza de retinol, ar trebui sa anunti expertul. Intelegerea riscurilor si respectarea timpului de recuperare te poate tine departe de probleme mult mai grave.

Foloseste creme cu protectie solara
Soarele nu este un bun prieten al pielii. Foloseste creme cu cel putin SPF 30 pentru a nu te expune la arsurile solare.

Studio Paradiz

Adauga un comentariu