Stiri si curiozitati

Masajul thailandez poate deveni patrimoniu cultural imaterial UNESCO

Publicat: 12 dec. 2019

Masajul thailandez poate deveni patrimoniu cultural imaterial UNESCO. Metoda terapeutică adusă în Thailanda din India în urmă cu aproximativ 2.500 de ani, ar putea fi inclus în patrimoniul cultural imaterial UNESCO.

Masajul thailandez a devenit popular la nivel mondial în anii 1960. La templul Wat Pho a fost înfiinţată o şcoală în anul 1962. Între timp ajutat la pregătirea a peste 200.000 de terapeuţi maseuri.

Procedura implică masarea corpului cu ajutorul degetelor, coatelor, genunchilor şi picioarelor, dar şi contorsionări şi stretching.

Comitetul de selecţie, compus din reprezentanţi ai 24 de state membre ale Convenţiei UNESCO, este reunit în perioada 9 – 14 decembrie, la Bogota, în Columbia.

Masajul thailandez poate deveni patrimoniu cultural imaterial UNESCO

Studii au arătat că acest tip de masaj poate fi benefice organismului.

Lista patrimoniului cultural imaterial nu este stabilită pe baza unor criterii precum excelenţa şi exclusivitatea. Aici se pune accentul pe diversitate şi pe experienţa comunităţilor.

Lista patrimoniului cultural imaterial al umanităţii UNESCO a fost alcătuită oficial în 2008, potrivit unei convenţii pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, încheiată la Pariş, pe 17 octombrie 2003.

Patrimoniul cultural imaterial se referă la tradiţii şi expresii orale.

Tradiţiile înscrise pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO trebuie să joace un rol comunitar important şi să implice actorii din societatea civilă.loading...

Adauga un comentariu