Frumusete

Masca antirid cu albus de ou

Publicat: 24 iul. 2018
25

Descoperiti secretul acestei bunicute pentru a lupta impotriva imbatranirii premature a pielii. Oul este un aliment bogat in proteine, care actioneaza ca un antirid natural. Asadar, reteta bunicii:

Bate un albus pana cand devine spuma. Adaugati ulei de avocado si suc de lamaie. Se amesteca. Aplicati usor masca pe fata evitand zona ochilor. Se lasa timp de 30 de minute. Clatiti-va fata cu apa rece. Uscati cu un prosop curat. Aplicati aceasta masca de 1 sau 2 ori pe saptamana. Ingrediente: un albus de ou,  o lingura de ulei de avocado, o lingura suc de lamaie.

Continand 88% apa si 11% proteine alaturi de o cantitate mica de vitamine ale complexului B si predominat de potasiu si sodiu, albusul de ou este proteina pura, fiind lipsit de grasimi saturate si colesterol. Ov-albumina, proteina din albus, a fost considerata principala proteina cu valoare biologica standard, de catre Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura. In momentul ingerarii, aceasta proteina este asimilata complet de metabolismul uman. Albuminele din ou sunt considerate cele mai usor de asimilat, spre deosebire de alte albumine. Drept dovada stau masuratorile realizate de specialisti care spun ca in ou albuminele detin 93,7 procente spre deosebire de peste ( 76 de procente), carnea de vita (73,3 procente) sau fasole (58 de procente). 

Combinat cu vin de orez, albusul de ou poate fi solutia arsurilor si ulceratiilor pielii. De asemenea, mai este util si femeilor care vor sa-si reia menstruatia normala dupa nastere: pot bea un amestec din albusul unui ou cu 3 lingurite de otet de orez, zilnic, pana la obtinerea rezultatului. Personalul spitalelor chinezesti afirma ca albusul de ou este foarte util in vindecarea cervicitei. Totodata, amestecat cu ulei de susan, constituie medicamentul ideal pentru solutionarea otitei medii supurante. Unul dintre dezavantajele utilizarii albusului de ou il constituie continutul ridicat de sodiu. Ca orice proteina, albusul de ou poate provoca alergii, insa nu mai mult decat alte alimente.





Adauga un comentariu