Lifestyle

Masca pentru coșuri și puncte negre. Cele mai eficiente tratamente

Publicat: 16 apr. 2021
femeie cu masca de fata
Masca pentru cosuri si puncte negre ajuta atat la tratarea cat si la prevenirea lor

Masca pentru coșuri și puncte negre este foarte utilă și pentru a prevenii apariția acestora. Fiecare persoană se confruntă cu coșurile sau puncte negre. Dar când vine vorba de față, problema se înrăutățește.

Cel mai adesea, măștile pentru față au un efect de uscare și reduc uleiul pielii, precum și ajută la curățarea acesteia. La urma urmei, cea mai frecventă cauză a acneei este tocmai pielea grasă a feței cu porii înfundați.

Masca pentru coșuri și puncte negre

Înainte de a începe să folosiți măști pentru coșuri și a punctelor negre, trebuie să vă familiarizați cu toate contraindicațiile. Cel mai adesea, acestea sunt proceduri destul de agresive, deci merită să luați în considerare starea pielii și tipul acesteia. Astfel de măști sunt indicate pentru utilizare dacă aveți:

  • erupție cutanată în timpul adolescenței;
  • acnee cauzata perturbări hormonale;
  • acnee cu o natură de origine cunoscută.

Nu ar trebuii să folosiți măști pentru coșuri și puncte negre dacă sunteți alergic la orice componentă a măștii sau există răni sau inflamații pe piele.

Cum puteți face o mască împotriva coșurilor și a punctelor negre acasă?

Înainte de începe să faceți măștile împotrivă coșurilor și a punctelor negre acasă, trebuie să aveți în vedere următoarele reguli:

  1. Nu strângeți coșurile cu mâinile. Acest lucru poate lasă semne și cicatrici.
  2. Încercați să nu folosiți machiaj în timpul tratamentului.
  3. Pregătiți măștile în vase curate. Nu folosiți un recipient din aluminiu sau plastic.
  4. Verificați tenul pentru toleranța componentelor măștii.
  5. Urmați recomandările exacte și dozarea rețetelor.
  6. Aplicați masca numai cu mâinile curate.

Dacă urmați aceste reguli simple, atunci efectul utilizării unor astfel de măști vă fi maximizat.

Rețete pentru masca pentru coșuri și puncte negre

Măștile eficiente împotriva coșurilor și punctelor negre pot fi făcute cu ușurință acasă din produse accesibile pentru toată lumea.

Mască cu bicarbonat de sodiu pentru coșuri și puncte negre

Pentru a pregăti o mască cu bicarbonat de sodiu, trebuie să amestecați o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu cu aceeași cantitate de apă . Amestecul rezultat este aplicat pe fața curățată cu mișcări de masaj. Nu aplicați prea multă presiune pe piele. Lăsați o astfel de mască nu mai mult de zece minute. După aplicarea măștii, trebuie să hidratezi pielea cu o cremă. Această mască este mai potrivită pentru cei care suferă de acnee minoră. Evitați zona din jurul ochilor și a gurii. O puteți folosi o dată pe săptămână.

Mască pentru coșuri și puncte negre cu fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt unul dintre cele mai comune produse în cosmetologie. Pentru a pregăti o mască pentru acnee, măcinați fulgi de ovăz într-un blender sau râșniță de cafea. O lingură din făina rezultată este amestecată cu o miere de albine. Crema rezultată se aplică pe față timp de 20 de minute. Masca este spălată cu apă rece, iar pielea este hidratată cu o cremă.

Această mască usucă pielea grasă și reduce acneea. Trebuie să o utilizați de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Mască pentru coșuri și puncte negre din aspirină

Masca din aspirină a câștigat o foarte mare popularitate după ce acidul salicilic a început să fie folosit foarte des că ingredient cosmetic. Atenție, acid acetilsalicilic (aspirina) nu este același lucru cu acidul salicilic. Pentru a face o mască de față din aspirină se pisează 2-3 pastile netamponate și se adaugă puțină apă sau ceai verde. După ce se dizolva mare parte din aspirină se aplică pe față unde se lasă maxim 10 minute. O alta variantă la aspirină netamponata ar fi aspirină efervescentă.
Adauga un comentariu