Local

Mascaţii au descins în casele mai multor persoane suspecte de trafic de droguri

Publicat: 01 apr. 2021

În perioada 30-31 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în Botoșani și Iași, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021, doi bărbați, sprijiniți de două femei, ar fi desfășurat activități de procurare și vânzare de droguri de risc și substanțe psihoactive, fără drept.

Drogurile și substanțele psihoactive ar fi fost cumpărate din străinătate, iar, după ce ar fi fost introduse în țară, ar fi fost preluate prin persoane interpuse și ridicate de la firme de coletărie.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 6 telefoane mobile, substanțe vegetale (susceptibile de a fi cannabis), substanțe psihoactive, bani, două laptopuri și trei cântare de precizie.

În cauză, la data de 30 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoșani și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, sub coordonarea procurorului de caz, au executat două acțiuni de prindere în flagrant delict, în municipiul Botoșani, respectiv în județul Suceava.

Față de cele 4 persoane, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Botoșani, cu propunerea de arestare preventivă.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoșani au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Suceava și Iași.

Pe parcursul întregului procesul penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.
Adauga un comentariu