Stiri

Masina electrica fabricata la inceputul secolului XX

Publicat: 18 ian. 2013

O masina electrica ruginita, veche de 103 ani, care a fost scoasa din uz, este estimata la un pret de 50.000 de lire sterline, deoarece s-a dovedit a fi mult mai evoluata decat tehnologiile existente in acea perioada.

In timp ce, astazi, masinile electrice sunt prezentate ca fiind modul de transport al viitorului, o versiune rudimentara a acestui tip de vehicul a fost fabricata la inceputul secolului 20, scrie financiarul.ro.

Avand un aspect asemanator cu o combinatie intre un automobil din desene animate si o masina de golf, masina putea atinge o viteza maxima de 40 de kilometri pe ora. Putea parcurge o distanta de 160 de kilomeri, dar trebuia sa fie conectata la un incarcator inalt de 1,8 metri inainte de fiecare calatorie.

Fabricarea masinii s-a incheiat in anii ’20, cand productia in masa a masinii care functiona pe baza de petrol a depasit tot ce exista pe piata in acest domeniu.

Modelul D Detroit Electric din 1910 costa aproximativ 1.500 de lire sterline, echivalentul a 85.000 de lire in zilele noastre.

Rupert Banner, un specialist auto de la licitatia Bonhams a spus ca „toate masinile electrice sunt la moda acum, dar Detroit Electric o ducea foarte bine cu acest tip de autovehicul in urma cu peste 100 de ani”.



loading...

Adauga un comentariu