Local

Masini de lux furate din strainatate, descoperite la vama

Publicat: 06 nov. 2015
1

Oamenii legii au descoperit mai multe automobile care au fost furate, aveau documente falsificate sau expirate. In data de 05 noiembrie, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, Oleg G., cetatean moldovean, in varsta de 32 de ani, care conducea un autoturism marca BMW X3, inmatriculat in Bulgaria. In urma verificarilor specifice, oamenii legii au constatat ca asupra seriei poansonate pe sasiul autovehiculului s-a intervenit mecanic, pentru modificarea acesteia.

„Extinzand verificarile, colegii nostri au constatat ca autovehiculul respectiv este semnalat ca fiind furat din Bulgaria. In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, iar autoturismul, in valoare de 44.000 lei, a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

In aceeasi zi, in jurul orei 23:00, in vama Oancea s-a prezentat Veaceslav T., cu dubla cetatenie romana si Republica Moldova, in varsta de 28 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Bulgaria. La control, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului tip carte verde prezentat la control pentru autovehiculul in cauza, oamenii legii au facut verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total.

„Documentul in cauza a fost ridicat in vederea continuarii cercetarilor, iar in cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunii de uz de fals”, au mai precizat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Adauga un comentariu