Local

Masini furate din strainatate, descoperite la Iasi

Publicat: 18 dec. 2015
1

Politistii de frontiera din Tutora, judetul Iasi, au depistat un cetatean roman care a prezentat la controlul de frontiera un certificat fals, care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice si o polita de asigurare care nu era valabila.

Oamenii legii au oprit pentru control, pe DJ 249 E, un autoturism marca Peugeot 607, inmatriculat in Marea Britanie, condus de Flavius C., in varsta de 23 de ani, domiciliat pe raza judetului Iasi. Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice si a politei de asigurare prezentate la control, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare, in urma carora au stabilit ca certificatul care atesta efectuarea inspectiei tehnice nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals, iar autoturismul in cauza nu figureaza ca fiind asigurat.

„In legatura cu cele constatate, tanarul a declarat ca nu are cunostinta despre neregularitatile semnalate. Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza, sub aspectul savarsirii infratiunilor de uz de fals, fals material in inscrisuri oficiale si conducerea unui vehicul inmatriculat in alt stat, care nu are drept de circulatie in Romania”, au precizat reprezentantii IPTF Iasi.

Totodata, la vama Albita, s-a prezentat pentru trecerea frontierei Antolie D., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 47 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in Belgia. In urma verificarilor, s-a stabilit ca microbuzul figureaza radiat din circulatie de autoritatile din Belgia, incepand cu data de 20 mai 2015. Barbatul a declarat ca microbuzul a fost cumparat de un prieten al sau, din Belgia, si ca el il conduce in baza unei procuri.

„Politistii de frontiera din cadrul PTF Albita efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si cu numar fals de inmatriculare”, au mai declarat reprezentantii IPTF Iasi.

Adauga un comentariu