Local

Mașini furate din străinătate și acte falsificate, descoperite de polițiștii de frontieră la vama Albița

Publicat: 02 nov. 2020
Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit în vama Albița mașini furate din străinătate și acte falsificate folosite de cetățeni din Republica Moldova
Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit în vama Albița un autoturism Renault furat din Franța cu acte falsificate

Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit în Vama Albița mai multe documente falsificate și autoturisme furate din străinătate folosite de cetățeni din Republica Moldova pentru a ieși din țară

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit mai multe documente falsificate și mașini furate din străinătate care erau folosite de cetățeni din Republica Moldova. La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din țară, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani. Acesta transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism, marca Renault Clio, înmatriculat în Franța.

„Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că atât acesta, cât și certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul de pe platformă, figurează în bazele de date ca fiind bunuri căutate pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale, semnalări introduse de autoritățile din Franța”, au declarat reprezentanții din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Autoturism Renault, furat cu tot cu platformă din Franța

Bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul din Franța, plătind suma 2.400 de euro, moment în care a primit și documentele prezentate la controlul de frontieră și că nu avea cunoștință despre faptul că mijlocul de transport în cauză este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 20.000 de lei, și certificatul de înmatriculare au fost reținute în vederea continuării cercetărilor”, au mai precizat oficialii ITPF Iași.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, în vama Stânca din cadrul I.T.P.F. Iași s-a prezentat pe sensul de intrare din țară, S.A., în vârstă de 46 de ani, cu cetățenie română și R. Moldova, conducând un autoturism, înmatriculat in R. Moldova. Pe numele bărbatului era emisă, din data de 21 octombrie a.c., o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, predare sau extrădare, emis de autoritățile din Italia, pentru săvârșirea de infracțiuni contra proprietății.

Comentarii
Adauga un comentariu