Local

Mașinile abandonate din Iași vor ajunge pe mâna copiilor! Vor fi umplute cu tone de pământ. Poliția Locală se va ocupa de campania de ridicare

Publicat: 13 mart. 2021
Mașini abandonate pe străzile din municipiul Iași
Primăria vrea să planteze ghivece cu flori în mașinile abandonate din Iași, zeci de autoturisme duse în bazele municipiului urmând a fi redecorate

Primăria Iași a găsit o utilitate mașinilor abandonate care au fost ridicate de la marginea drumurilor din municipiu. Astfel, mașinile abandonate din Iași vor fi transformate în ghivece cu flori. Primarul Mihai Chirica a anunțat că zeci de astfel de mașini abandonate vor fi folosite pentru un asemenea proiect

Primăria Iași va transforma zeci de mașini abadonate la marginea șoselelor în ghivece cu flori. Primarul Mihai Chirica a anunțat că a găsit o utilitate pentru autoturismele abandonate și cele fără stăpân din municipiu. Astfel, aceste mașini, care au fost ridicate de Poliția Locală și Servicii Publice, vor fi transformate în ghivece cu flori și expuse în anumite zone din oraș.

„În această campanie de primăvară ne-a mai venit o idee pe care am vrea să o extindem. Luăm o caroserie veche de la o mașină veche, că avem câteva sute de vehicule ridicate de pe domeniul public abandonate sau fără stăpân. Luăm câteva zeci și le vom da copiilor să le picteze, după care noi le vom transforma în adevărate ghivece de flori. Vor fi flori plantate pentru a putea supraviețui o perioadă mai mare de timp”, a spus primarul Mihai Chirica. Numai în cursul anului trecut Primăria Iași a ridicat sute de autoturisme abandonate pe străzi.

Primarul Mihai Chirica a venit la birou cu tramvaiul

Edilul a făcut aceste afirmații în contextul zilei denumită „vinerea verde”, în care ieșenii au fost îndemnați să lase mașinile acasă și să circule pe jos sau cu transportul în comun. În plus, edilul a susținut că a venit la birou cu tramvaiul. Mihai Chirica s-a arătat nemulțumit de faptul că municipiul București a devenit cel mai aglomerat oraș din lume, precizând că vrea să evite ca și Iașul să-i calce pe urme Capitalei.

„Este o formă de valorificare a unor caroserii, epave din rândul celor care ne-au creat foarte multe probleme de mediu în municipiul Iași. Pe fiecare centru de cartier avem și planul de plantări pe perioada lui 2021. În acest context a ajuns la «vinerea verde», program inițiat de Ministerul Mediului. E o inițiativă decentă, care a ajuns să completeze săptămâna mobilității din luna septembrie. Nu vrem să ajungem ca Bucureștiul, cel mai aglomerat oraș din lume. Când un oraș de 2,5 milioane de locuitori depășește în aglomerație un oraș ca New York, este un mare semnal de alarmă”, a menționat primarul Mihai Chirica.

Primarul cere interzicerea mașinilor poluante în toată țara

Primarul Mihai Chirica a mai spus și faptul că speră ca statul român să interzică cât mai curând mașinile cu normă de poluare sub Euro 4. De altfel, primăria a și făcut un plan pe termen lung pentru ca mașinile cu normă de poluare mare să nu mai circule prin zona centrală.

„Trebuie interzisă înmatricularea în România a vehiculelor cu normă de poluare mai mică decât Euro 4. Trebuie interzisă înmatricularea în România a vehiculelor poluante. Nu știu de ce e așa de greu să se ia o decizie în România în condițiile în care statul este singurul responsabil de sănătatea cetățenilor lui. Nu se face nimic în această privință și se greșește.Dacă statul român constată că un aliment produs în UE deține o sustanță nocivă, este obligat să retragă produsul de pe piață. Dacă un produs până la Euro 3 atacă sănătatea populației, statul român este obligat să îndepărteze pericolul”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Comentarii
Adauga un comentariu