International

Masinile aduse din Marea Britanie, considerate un real pericol pe drumurile Romaniei

Publicat: 19 sept. 2018
1

”Nu stii sa apreciezi distanta fata de bordura din stanga, nu stii daca atunci cand treci pe langa niste tomberoane aruncate pe jumatate de banda chiar nu le lovesti iar cand se apropie amenintator un TIR, pe o straduta ingusta, de pe contrasens nu stii daca ai loc, daca mai ai loc sa te mai bagi un pic catre bordura sau o sa te urci pe sacii de gunoi de langa stalp”. Asa isi descrie pe scurt un sofer roman primele experiente la volanul unui autoturism adus din Marea Britanie, unde comenzile sunt altfel dispuse. Un grav accident rutier in care doi soti au ars de vii in masina, din cauza unui sofer care conducea o masina din Marea Britanie, readuce in discutie tema privind conducerea pe drumurile publice a masinilor cu volanul pe dreapta. Specialistii spun ca cele mai mari probleme sunt la depasiri.

Albert Einstein: „Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim”. Un articol genial despre strania si inexplicabila lume a coincidentelor

Autorul blogului razvanbb.ro a constatat ca, desi ”manetele sunt toate la locul lor ca si la volanul pe stanga, pedalele in aceeasi ordine, doar maneta schimbatorului de viteze este in stanga”, nu ai formate reflexele pentru a schimba vitezele cu mana stanga. Acest lucru ii va incetini soferului neobisnuit cu astfel de autoturisme procesul de schimbare a vitezei deoarece ii trebuie timp sa gandeasca miscarile si pozitia in care vrea sa ajunga.

”Ai reflexul de a schimba vitezele cu mana dreapta. In acest moment am o durere surda in cot de la cate ori am incercat sa reped mana dreapta catre schimbator si de la tot atatea ori cand portiera mi-a oprit brusc si nemilos miscarea mainii”, scrie autorul blogului razvanbb.ro.

Potrivit acestuia, exista o serie de manevre pe care un novice in sofatul masinilor cu volanul pe partea dreapta le executa cu dificultate, cum ar fi incadrarea pe breteaua din stanga, pentru a vira la dreapta, sau ”in sensul giratoriu unde trebuia sa ma uit in dreapta ca sa ma asigur”.

Comentarii
Adauga un comentariu