National

Master Planul General de Trasport, aprobat de Comisia Europeana

Publicat: 24 iul. 2015
Master Planul General de Transport, documentul strategic ce defineste si prioritizeaza investitiile in infrastructura Romaniei pentru urmatorii 15 ani, a fost acceptat in varianta finala de catre Comisia Europeana.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, dupa discutiile cu oficialii europeni, implementarea proiectelor ar putea avea loc dupa 2 scenarii, unul pesimist, in care Romania va face mai putine proiecte, bazandu-se doar pe banii europeni si cofinantarile nationale, si un scenariu optimist, in care Romania sa faca mult mai multe proiecte prin accesarea de imprumuturi externe care sa completeze fondurile existente.
Scenariul optimist cere Romaniei reforme si aduce sase autostrazi, iar scernariul pesimist pastreaza haosul din Transporturi si aduce doar tronsonul Sibiu – Pitesti si o parte de drum expres. De mentionat este ca cele doua scenarii afecteaza in principal componenta rutiera, componenta pe care se pune cel mai mare accent in Master Plan, cel putin pe urmatorii cinci ani.


loading...

Adauga un comentariu