WoW!

Măști împotriva căderii părului cu ou. Eficiente după 3-4 utilizări

Publicat: 20 sept. 2021
pahar cu masca impotriva caderii parului cu ou
Părul cade din mai multe motive, dar este influențat, de cele maimulte ori, de alimentație și condițiile externe la care e supus

Primăvara şi toamna, părul cade mult mai repede. Din cauza anumitor schimbări din natură, ce afectează organismul uman, părul se deteriorează mai uşor şi se rupe sau cade. Pentru a împiedica acest lucru, trebuie să îţi ajustezi rutina de igienă şi să foloseşti produse bune. De asemenea, sunt eficiente şi câteva măști împotriva căderii părului cu ou.

Prin ajustarea rutinei se înţelege eliminarea din uzul personal a tuturor produselor ce conţin sulfaţi, sulfiţi şi alte ingrediente ce ridică semne de întrebare. Îndreaptă-ţi atenţia către produsele cu eticheta raw-vegan, dar fii atent şi la ele. Cel mai bine este să ai la tine o listă cu ingredientele interzise, ca să le poţi verifica pe etichetele produselor. De asemenea, foarte bine este să-ţi aplici diverse măşti din când în când.

Top 3 măşti împotriva căderii părului cu ou

1. Mască cu ulei de măsline

Ingrediente: 1 ou proaspăt, 2 linguri ulei de măsline.
Mod de preparare: Amestecă cele două ingrediente şi aplică soluţia pe scalp şi pe toată lungimea părului. Lasă să acţioneze în jur de 15-20 de minute, după care spală-te ca de obicei.

2. Mască cu tinctura de piper negru

Ingrediente: tinctură de piper negru (de la magazinele naturiste), gălbenuş cât mai proaspăt (de ţară, preferabil)

Mod de preparare: Dacă nu găseşti tinctura de piper negru, ţi-o poţi prepara chiar tu. Pune 6 linguri de piper proaspăt măcinat în 200 ml de alcool alimentar. După 14 zile filtrează şi depozitează tinctura în sticluţe închise la culoare, într-un loc răcoros.
Amestecă bine gălbenuşul cu 10 picături de piper negru, apoi masează scalpul cu acest mix. Lasă să acţioneze în jur de 30 de minute, după care spală-te pe cap ca de obicei. Urmează tratamentul de două ori pe săptămână, până când nu-ţi mai cad părul.

3. Mască cu muştar

Muştarul încălzeşte pielea capului, provocând un aflux de sânge către foliculii de păr, stimulându-i puternic.

Ingrediente: 2 linguri pudră de muştar (sau boabe de muştar măcinate; se găsesc la Plafar), 2 linguri de apă caldă, 1 gălbenuş de ou, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguriţe zahăr.

Mod de preparare: Amestecă bine toate ingredientele. Aplică pasta obţinută pe scalp şi rădăcini. Masează uşor şi acoperă capul cu un prosop cât mai călduros. După minim 15 minute sau maxim o oră, clăteşte-te cu apă călduţă şi aplică un balsam.
Atenţie: dacă simţi fierbinţeala de nesuportat, clăteşte-te mai repede pe scalp.

4. Mască cu ulei de cocos

Ingrediente: 1 gălbenuş, 1 lingură ulei de cocos.
Mod de preparare: Amestecă cele două ingrediente şi aplică pe scalp şi păr. După circa o jumătate de oră te poţi spăla ca de obicei. Din cauza surplului de grăsime, posibil să îți simți părul destul de gras. Dacă este așa, spalăt-te de două ori cu șampon. Dacă părul este destul de lung, dublează cantităţile. Când vei simți că masc și-a făcut efectul, redu utilizarea ei. De ce tocmai ulei de cocos? Întrucât are proprietăţi intens hidratante.

5. Mască cu ou şi lămâie

Ingrediente: 2 ouă, 2 linguri de suc de lămâie.
Mod de preparare: Amestecă foarte bine cele două ingredientele şi aplică pe scalp şi pe toată lungimea părului. După trei sferturi de oră clăteşte-te cu apă călduţă. Zeama de lămâie este recomandată întrucât are un efect de purificare a scalpului.

Comentarii
  • „Măști împotriva căderii părului cu ou” Bravo voua adunatura de „ziaristi analfabeti!
    Pentru cine nu are „păr cu ou” mai e buna reteta? Si cate de simplu ar fi fost…. clasele primare:
    Masti cu ou impotriva caderii parului.
    Nu sunteti la prima perla, o multime de titluri din ziarul vostru sunt construite la fel de imbecil si hilar. Felicitari!!!

Adauga un comentariu