Magazin

Masturbarea poate indica sanatatea organismului uman

Publicat: 11 mart. 2013

Masturbarea poate indica sanatatea organismului uman. De exemplu, recent, cercetatorii de la Societatea Internationala de Medicina au descoperit ca pierderea erectiei in timpul masturbarii ar putea fi un simptom al unor probleme cardiace.

In urma unui studiu – la care au participat peste 2.500 de barbati – 45% dintre ei au raportat un efort considerabil pentru a-si mentine penisul in erectie, in timpul masturbarii.

Dupa analize medicale, medicii au conchis ca cei cu astfel de probleme erectile au fost mai susceptibili de a suferi un atac cardiovascular, o scadere a libidoului si insomnii.

Disfunctiile erectile din timpul masturbarii, un motiv de ingrijorare?

De obicei, incapacitatea de a mentine penisul in erectie (in timpul actului sexual cu un partener sau in timpul masturbarii) este o consecinta a problemelor psihologice – nu esti in starea de spirit propice, esti stresat, preocupat etc.

Dar, ne aminteste doctorul Giulia Rastrelli, de la Universitatea din Florenta: “disfunctia erectila este adesea considerata un semn care avertizeaza bolile de inima timpurii”.

Asadar, cand esti pe cont propriu, trebuie sa acorzi o atentie sporita calitatii erectiei.

Daca ti se pare ca lucrurile nu functioneaza asa cum ar trebui, cere sfatul unui medic si intre timp practica sport.

Barbatii care isi aloca timp pentru exercitii fizice sunt mai virili, reducandu-si riscul disfunctiilor erectile.

La ce pericole te mai poti astepta in timpul masturbarii?

Alte afectiuni corelate cu masturbarea pot fi iritarea pielii penisului sau imbolnavirea uretrei, mai ales in cazul barbatilor care se masturbeaza prin frecarea de diverse suprafete.

Exista barbati care se masturbeaza atat de des prin aceasta metoda incat ajung sa nu mai urineze din picioare.

Desi mult mai rar intalnit, fracturarea penisului este un alt accident nedorit din timpul satisfacerii pe cont propriu.

In 2003, un grup de medici din Australia a publicat un studiu care atesta ca ejacularile frecvente provoaca, in timp, cancerul de prostata.

Insa, in 2004 studiul a fost contrazis vehement de un alt grup de medici din SUA, care au dovedit ca nu exista nicio legatura intre cancerul de prostata si ejacularile dese dobandite prin masturbare.loading...

Adauga un comentariu