Educatie intima

Masturbarea poate preveni cancerul de prostata

Publicat: 20 ian. 2011

Pentru majoritatea dintre noi masturbarea este un comportament normal, iar efectele asupra psihicului sunt binecunoscute. Barbatii au, insa, un motiv in plus sa apeleze frecvent la aceasta modalitate de autostimulare. Potrivit unui studiu publicat in New Scientist, acestia sunt mai putin predispusi riscului de cancer de prostata.

5 sfaturi care te ajuta sa tii la distanta cancerul de prostata  

Cercetatorii de la Consiliul Cancer Victoria din Melbourne, Australia, sustin ca ejacularea previne acumularea de substante cancerigene in prostata. Acestia au subliniat faptul ca sexul nu are acelasi efect protector, din cauza bolilor cu transmitere sexuala sau infectii, care pot creste riscul de cancer. „In absenta ejacularii, substantele cancerigene deterioreaza celulele mucoasei prostatei”, subliniaza Graham Giles

Studiul a inclus 1.000 de barbati afectati de cancerul de prostata si 1.250 sanatosi. Cercetatorii au descoperit ca cei care au ejaculat frecvent intre 20 si 50 de ani au cel mai mic risc sa se imbolnaveasca. Mai mult chiar, riscul este de trei ori mai mic la cei care au ejaculat de cel putin cinci ori pe saptamana.

Cercetarile anterioare au aratat ca frecventa mare a relatiilor sexuale intre soti sau o activitate sexuala ridicata poate creste riscul de cancer de prostata cu 40%.

Prostata si bolile care o afecteaza  

Cu toate acestea, cercetatorii australieni sustin ca acele studii nu au analizat efectul protector al ejacularii, activitatea fiind concentrata mai mult pe legatura dintre sex si riscul bolilor cu transmitere sexuală. 

Citeste si:

Soia, benefica in cancerele de san si prostata 

Consecintele masturbarii

Lucruri mai putin stiute despre penis  loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit