Magazin

Masura EXTREMA care i-ar putea ajuta pe barbati sa traiasca 100 de ani

Publicat: 21 ian. 2013
1

Eunucii au o viata mai lunga si mai sanatoasa, pentru ca nu mai produc la fel de mult testosteron, arata un studiu realizat in randul popoarelor unde castrarea este considerata reteta longevitatii.

Cercetatorii au analizat 80 de eunuci din dinastia Chosun, care a condus Korea intre anii 1392 si 1897, iar concluziile au fost de-a dreptul uimitoare: barbatii castrati au trait, in medie, cu 20-30 de ani mai mult decat cei care au ales sa-si pastreze intacte testiculele, iar trei dintre ei chiar au atins suta de ani, potrivit evz.ro.

„Descoperirirle noastre intaresc teoria conform careia hormonii sexuali masculini reduc speranta de viata a barbatilor”, a declarat Kyung-Jin Min, profesor asociat al departamentului de Stiinta Biologica al Universitatii Inha din Koreea de Sud. Oamenii de stiinta americani combat argumentele colegilor lor koreeni spunand ca astfel de practici nu au cum sa adauge ani in plus.”N-are nicio legatura longevitatea cu castrarea. Trebuie urmarita si dieta, regimul de sport si nivelul de stres al eunucilor”, crede S. Jay Olshansky, profesor la Universitatea Illinois din Chicago.

Tags:
Comentarii
Adauga un comentariu