Local

Masura fara precedent luata de Politie dupa inspectia la Pasarela Era. Iata pe ce se bazeaza siguranta clientilor

Publicat: 15 dec. 2015

@ Inspectoratul de Politie al judetului a luat in calcul restrictionarea circulatiei pe pasajul rutier care traverseaza calea ferata spre Carrefour Era @ Patronii hipermarketului vor permite pe propria raspundere circulatia pe pasarela

Inspectoratul de Politie al judetului Iasi a fost la un pas de a inchide zilele trecute circulatia autovehiculelor pe pasarela Era. Asta deoarece, pe zi ce trece, pe aceasta pasarela se circula din ce in ce mai greu, din cauza denivelarilor aparute, unele masini mai joase chiar se lovesc cu spoilerele de carosabil. De altfel, avizul de circulatie dat de Politia Rutiera a expirat la data de 30 noiembrie. In aceste conditii, politistii au facut o noua analiza a situatiei si ar fi vrut sa nu-l mai prelungeasca. Insa, reprezentantii societatii care detin pasarela, respectiv Ermes Holding SRL, au spus ca vor permite circulatia in continuare pe propria raspundere. Acestia s-au bazat pe o expertiza efectuata de unul dintre cadrele didactice de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi, fiind vorba de Cristian Claudiu Comisu.

Citeste si: Avertisment fara precedent pentru clientii Era Shopping Park! Politia a intervenit pentru prima data! FOTO

„Au consultat un expert tehnic si au transmis ca isi vor permite circulatia autovehiculelor pe propria raspundere, pana la data de 30 martie. In orice caz, noi am amendat proprietarul pasarelei pentru ca nu a semnalizat corespunzator zona, nu a montat indicatoarele de restrictie”, au spus reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Politie Iasi.

Pentru ca la momentul inspectiei efectuate de Politie zona nu era semnalizata corespunzator, SC Ermes Holding SRL a fost amendata cu suma de 4.200 lei. Din cauza degradarii continue a podului, Politia a luat unele masuri de precautie. S-a cerut ca pe acest pod sa nu se circule cu o viteza mai mare de 10 kilometri pe ora si, de asemenea, impunerea unei distante minime de 20 metri intre autovehicule. Indicatoarele rutiere trebuiau sa avertizeze soferii in legatura cu aceste restrictii.

Citeste si: Pericol urias! Se prabuseste una dintre cele mai circulate pasarele din Iasi – FOTO, VIDEO

De asemenea Politia a mai solicitat instituirea unei restrictii de tonaj. Astfel, Politia Rutiera a solicitat in luna august a acestui an ca autovehiculele care circula pe acest pod sa nu aiba mai mult de 7,5 tone. Cu toate acestea, SC Ermes Holding SRL a solicitat Politiei suspendarea restrictiei de tonaj. Asta deoarece nu se putea face aprovizionarea magazinelor care compun Era Shopping Park. Solicitarea prin care s-a cerut totusi aprobarea Politiei pentru ca si vehiculele care cantaresc mai mult de 7,5 tone sa poata traversa pasarela a fost facuta in luna august 2015. Politia a fost de acord, in baza garantiilor oferite de expertul Cristian Claudiu Comisu.

Se pregatesc de reparatii?

Ermes Holding a solicitat prelungirea avizului de circulatie, pana la momentul in care a estimat ca s-ar putea demara lucrarile de reparatii ale podului. Intr-o discutie anterioara purtata pe marginea acestui subiect cu jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI, expertul Cristian Claudiu Comisu, administrator al firmei SC Pod Proiect SRL (societatea cu care Ermes Holding a incheiat contract pentru a beneficia de consultanta de specialitate in vederea rezolvarii acestor probleme), a declarat ca lucrarile de reparatii ar putea demara in luna martie. „Pasarela rezista fara niciun fel de probleme, s-au facut expertize. Se pregatesc lucrari de aducere la cota a partii carosabile, pentru asigurarea confortului si sigurantei rutiere. Din luna martie a anului viitor, vor demara lucrari de consolidare a rampelor si vom rezolva problemele”, a spus expertul Cristian Claudiu Comisu.loading...

Comentarii
  • cel mai spagar si santajist politist rutier este dan paulet c,u,r nataflet care sa tot saturat sa fie hingher de iepuri la frontiera care sa transferat la rutiera inventind reguli noi de circulatie escrocind si santajind soferi nevinovati bagind mina adinc in buzunarul lor profitind de haina statului ALOOO DGA

 • podul lor….magazinele lor..

  vietile noastre…

  doar nu sunt tampiti sa piarda parale, tocmai acum, de sarbatori !!

  PS Smecherii s-au spalat pe maini daca se intampla ceva : au avizul unui acar Paun, recte Comisu, care va fi baat la puscarie cand podul se va probusi peste calea ferata !!

 • A convocat cineva si specialisti de la Sucursala Regionala CF Iasi? Pe dedesupt trec trenuri de calatori! Daca cedeaza culeile va dati seama ce sar putea intimpla? Tratam cu mult non-profesinalism problema. Va reamintesc ca avem in Iasi si o catedra de drumuri si poduri!
  Fereasca Dumnezeu!

 • Pai la noi pe spaguta se iau avize….controale se fac abia dupa ce mor oameni..gen ,,colectiv,,..ne f….unii pe altii…ne furam unii pe altii..ROmania!

Adauga un comentariu