Curiozitati

Masura obligatorie. Toti pensionarii trebuie sa faca acest lucru pentru a primi banii

Publicat: 09 oct. 2018
9

O decizie a ministrului de Finante va afecta toti pensionarii, iar acestia vor trebuie sa se conformeze pentru a primi pensia in continuare.

Deoarece sunt din ce in ce mai putini bani la buget, ministrul de Finante cauta tot felul de solutii pentru a atrage sau a economisi fonduri. Una dintre masurile luate de Eugen Teodorovici este sa renunte la contractul cu Posta Romana, astfel incat banii de pensii sa nu mai fie virati de postas, ci sa fie virati direct pe card. Toti pensionarii vor trebui sa aiba card de anul viitor. 

Aceasta decizie va afecta aproximativ 3 milioane de pensionari. Eugen Teodorovici a declarat la DCNews ca cei 600 de milioane lei, care sunt cheltuiti anual pentru expedierea pensiilor prin Posta Romana, pot fi distribuiti administratiilor locale pentru investitii.

Din cei 4,7 milioane de pensionari inregistrati la Casa Nationala de Pensii, peste 1,7 milioane isi incaseza in prezent pensiile cu cardul. 

De asemenea, Teodorovici spune ca vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg sa isi treaca pensia pe card, pentru a-i incuraja sa aleaga aceasta varianta. In plus, pensionarilor li se va garanta ca retragerile de pe card nu vor fi insotite de comisioane.
Adauga un comentariu