Actualitate

Masuri DRASTICE, pentru operatorii care cresc tarifele de telefonie mobila! Anuntul ministrului Comunicatiilor

Publicat: 18 mai 2019
1

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor, a vorbit sambata, la Antena 3, despre cresterea tarifelor la telefonie mobila.

„Aceste cresteri nu sunt bazate in niste cheltuieli pe care acesti operatori le inregistreaza”, a spus Petrescu la emisiunea „Income Magazine”.

„In momentul de fata, operatorii au obligatia fiscala de a plati pana in 0,48% din cifra cumulata pe ramura lor de activitate, respectiv telefonie mobila. Pentru a acoperi costurile reglementatorului, tot directiva Europeana care reglementeaza acest lucru spune ca daca reglementatorul inregistreaza un exces fiscal atunci nu se mai indreapta catre piata sa solicite acoperirea costurilor. De mentionat ca aceste costuri sunt auditate chiar de catre cei care le acopera, respectiv de operatori. In aceste conditii, timp de zece ani operatorii nu au acoperit in niciun fel costurile pentru reglementator(…). Acum incercam sa rupem o practica instaurata de zece ani si niciodata nu e un moment usor sa muti niste parametri financiari”, a mai spus ministrul.

Amenzi uriase pentru telefoanele care nu primesc mesaje RO ALERT. Lista modelelor

Va amintim ca la sfarsitul lunii aprilie, ANPC a realizat un control la unul dintre operatorii de telefonie mobila prezenti pe piata, autosesizandu-se in ceea ce priveste mesajele pe care acesta a inceput sa le trimita abonatilor sai, prin care ii informeaza de cresterea costurilor abonamentelor, ulterior demararii controlului inregistrandu-se si reclamatii pe aceasta speta.

„In urma controalelor efectuate de ANPC, s-a constatat ca operatorul economic respectiv utilizeaza o practica comerciala incorecta, contrara diligentei profesionale, deoarece a ales sa transfere anumite costuri – aparute ca urmare a unor modificari legislative – in sarcina consumatorilor, folosind o pozitie de forta dominanta si psihologica. Avand in vedere ca informatiile trimise, sau care urmeaza a fi trimise, de catre operatorul economic, cu privire la majorarea pretului pachetului de servicii, pot avea impact asupra unui numar de 2.338.617 consumatori, in temeiul prevederii art. 13 alin. 1 lit. b din Legea 363/2007 republicata, ANPC a considerat necesara dispunerea incetarii practicii comerciale incorecte, chiar daca aceasta nu a fost inca utilizata, insa acest lucru este iminent, ca masura aditionala amenzii aplicate”, precizeaza ANPC intr-un comunicat.

Adauga un comentariu