Eveniment-Social

Masuri extreme pentru furtul de la FILIT. Se cer noi explicatii

Publicat: 19 iun. 2015
1

@ Afacerea FILIT nu mai poate fi tinuta departe de ochii publici @ In ultimele zile scandalul a explodat, chiar daca atat conducerea Consiliului Judetean, cat si cea a Muzeului Literaturii au incercat sa-si acopere urmele @ Consilierii judeteni au cerut explicatii pentru frauda uriasa constatata si au solicitat ca sefii celor doua institutii sa puna la dispozitie toate cheltuielile din ultimii doi ani

Afacerea FILIT continua sa provoace scandal in plenul Consiliului Judetean Iasi. Alesii PSD si PNL se cearta ca la usa cortului pe bugetul alocat Festivalului de Literatura, asta in vreme ce conducerea Muzeului Literaturii s-a straduit cat mai bine sa tina ascunse sumele alocate participantilor si cheltuielile aferente. Social democratii au solicitat ca banii cheltuiti la FILIT de catre Muzeul Literaturii Iasi sa fie prezentati public la obiect. In plus, PSD acuza alesii PNL de faptul ca incearca sa deturneze atentia de la efectuarea unui nou control asupra bugetului festivalului.

Citeste si: EXPLOZIV! Procurorii trebuie sa intervina! Reteta mafiota prin care s-au furat banii la FILIT – FACSIMILE

„Atitudinea PNL Iasi este incorecta dupa ce timp de trei ani s-a legat ombilical de imaginea si bugetul FILIT. Acum când vine vorba de dat explicatii pe cheltuieli, arunca pisica în curtea MLR Iasi. Reluam apelul prin care solicitam ca raportul detaliat privind cheltuielile FILIT sa ajunga obligatoriu pe masa consilierilor judeteni, cei care au votat si vor vota în continuare cu buna credinta bugetul FILIT astfel încât Iasul sa ramâna o destinatie culturala recunoscuta international si frecventata de mari personalitati. De asemenea, solicitam ca raportul de audit intern al CJ Iasi realizat în anul 2014, dar stopat de presedintele suspendat al CJ Iasi sa fie facut public”, au precizat reprezentantii PSD Iasi. Dupa ce cotidianul BUNA ZIUA IASI a prezentat detaliat raportul de la Camera de Conturi pentru anul 2013, si cei de la PSD au tinut sa arate acelasi lucru. Practic, gaura de aproape doua miliarde lei vechi de la festivalul de acum doi ani a devenit evidenta, iar angajatii si conducerea MLR Iasi trebuie trasi la raspundere pentru recuperarea prejudiciului.

BZI a prezentat pe larg modul cum sefii MLR au facut o suveica prin care au alocat banii unor persoane din exteriorul institutiei fara a avea dreptul la acest lucru. „Datele prezentate de Muzeul Literaturii Romane Iasi sunt incomplete, prezentându-se doar cifre si categorii de cheltuieli, fara se a mentiona numele firmelor, invitatilor, scriitorilor si ale altor persoane care au beneficiat de sume de bani din bugetul FILIT si care sunt aceste sume. PNL Iasi va trebui sa dea explicatii despre cum îsi asuma si de unde va fi recuperat prejudiciul de 189.000 lei constatat de Camera de Conturi Iasi pentru editia FILIT din 2013. Cu speranta ca, în situatia de fata, nu este aplicabil proverbul «afara e vopsit gardul, dar înauntru-i leopardul», noi am prezentat si sinteza rezultatelor actiunii de audit desfasurata la MLR Iasi”, au mai spus cei de la PSD Iasi.

Comentarii
  • Acum sunteti nevoiti sa nu mai candidati la FILIT, dupa prostiile pe care le-a facut Dan Lungu,constatate si de Curte de Conturi.Este un hot si un prost director.Si Pele a fost un bun fotbalist,dar antrenor bun niciodata.

  • Inseamna ca Directorul a dat bani in stinga si-n dreapta, umflind lefurile unor entitati din conducere si a unor angajati considerati ca facind parte din clan.

  • Rotaru, zi-le sefilor tai ca nu primiti bani, publicitate de la FILIT, nici anul asta, nici anul viitor… niciodata. Cu toata campania asta de santaj pe care ati inceput-o. Si sper ca intr-o viata viitoare sa fii gay, dar cu aceeasi față. Dacă vrei să te faci jurnalist, tre să lași prejudecățile la tine la țară, pe șanț, cu mămăile. La oraș e altceva!

  • E extraordinar cu cit tupeu a furat omul asta si citi oameni care nu au o piine de pus pe masa a umulit. Directorul care se juca de-a Dumnezeu

Adauga un comentariu