Eveniment-Social

Masuri luate de catre reprezentantii Administratiei Bazinala de Apa Prut-Barlad

Publicat: 11 ian. 2017
1
Administratia Bazinala de Apa Prut-Bârlad a luat masuri specifice pentru timpul friguros, pe toate cursurile de apa si pe lacurile de acumulare aflate în administrare. Ca urmare a temperaturilor scazute din ultima perioada, pe majoritatea cursurilor de apa si a lacurilor de acumulare s-au format poduri de gheata si gheata la mal.

În aceste conditii, personalul Administratiei Bazinale de Apa Prut-Bârlad a întreprins masuri specifice din Programul de Exploatare a Lucrarilor si Constructiilor Hidrotehnice pe timp friguros. Pe durata atentionarilor meteorologice de ger naprasnic, la nivelul A.B.A Prut-Bârlad au fost dispuse masuri de monitorizare stricta a cursurilor de apa si a lacurilor de acumulare, pentru a se asigura fara întreruperi volumele de apa necesare alimentarii populatiei.

Asadar, s-a acordat o atentie sporita prizelor de alimentare cu apa a populatiei din lacurile de acumulare aferente bazinului hidrografic Prut-Bârlad: Catamarasti (jud. Botosani), Halceni (jud. Iasi), Pârcovaci (jud. Iasi), Tansa (jud. Iass),Tungujei (jud.Iasi), Cazanesti (jud.Vaslui), Solesti (jud. Vaslui) si Cuibul Vulturilor (jud. Vaslui).

Astfel, în ultimele zile, personalul A.B.A Prut –Bârlad a monitorizat atent lucrarile hidrotehnice, dar si evolutia fenomenelor de iarna pe cursurile de apa si pe lacurile de acumulare. În acest sens, personalul A.B.A Prut-Bârlad a spart gheata în jurul pilonilor de la mirele hidrometrice, în jurul turnurilor de manevra si a pilonilor de sustinere, a pasarelelor de acces pe turn, dar si în zona de contact cu pereele.

Totodata, s-a asigurat starea de functionare a echipamentelor hidromecanice la obiectivele din administrare, a fost supravegheata functionarea sistemelor de încalzire si nu în ultimul rând, s-au supravegheat punctele critice de pe cursurile de apa, favorabile producerii zapoarelor. Administratia Bazinala de Apa Prut-Bârlad recomanda populatiei sa  evite traversarea pe poduri de gheata a cursurilor de apa sau a lacurilor de acumulare, dar si practicarea sporturilor pe apa înghetata, deoarece, din cauza fluctuatiilor de temperatura prognozate pentru perioada urmatoare, grosimea ghetii nu poate sustine greutate mare.

Adauga un comentariu